Pizza džepovi
Sastojci za tijesto:
500 g brašna250 ml toplog mlijeka
50 ml ulja
1 vrećica kvasca
malo soli
Za nadjev:
po želji parizer, suho meso, sir, kečap, origanoPriprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesiti tijesto srednje mekoće.Ostaviti 45 minuta, da odmori!
Parizer, suho meso i sir narezati na kockice! Tijesto podijeliti na 4 loptice.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati lopticu.
Premazati kečapom, posuti origanom, pa na jedan kraj staviti kockice parizera, suhog mesa i sira. Preklopiti i pritisnuti krajeve!
U tavi zagrijati ulje, pa spustiti pizza “džepove”.
Pržiti sa obje strane, dok ne porumene.
Pržene staviti na papir, da se ocijede od suvišne masnoće!
Poslužiti sa kečapom.
Prijatno!
(tortekolaci.com)
0 komentari:
Objavi komentar