23.8.17
KAKO NAPRAVITI ZIMNICU OD PEČENIH PAPRIKA KOJE SU VEOMA BOGATE VITAMINOM C
Imate nedomumice oko peenja paprika za zimnicu, nemojte oklijevati. u nastavku teksta vam donosimo detaljan recept koji će vam pomoći napraviti najbolju zimnicu od paprika. Stoga pročitajte naš recept i bacite se na posao :))
Prvo je potrebno dobro oprati papriku i ukloniti trule dijelove. Rernu treba zagrijati na najjače. Dovoljno je 250 na nekim rernama. Nije dobro peći na slabijoj temperaturi jer će se tad paprike više kuhati nego peći i izgubiće dosta soka (a sa sokom i vitamine), a poenta je da se ljuska što brži ispeče i odigne kako bi se mogla ljuštiti. Poredjate što više paprika u pleh, slobodno ih možete nagurati jer se one malo izduvaju i smanji im se zapremina, i stavite u rernu.
Obratite pažnju da se ne prepeku, jer ćemo onda izgubiti sav vitamin C kojima su paprike itekekako bogate. Sve paprike prevrnete na drugu stranu, neke će već i s te strane biti polupečene, možda i pocrnele, ali je potrebno i tu stranu dopeći do otprilike istog izgleda kao i prvu, samo što će to ipak kraće trajati, opet pratite izgled i već kod druge ture ćete znati kako i šta.
Još jedna vrlo važna napomena – bilo bi dobro da imate dva pleha koja ćete naizmenično koristiti, radi uštede vremena i energije.
Kad se obe strane ispeku, sledi potparivanje. Uzmete veće lonce u koje stavite najlonsku kesu i u nju redate redom paprike, potom zavežete kesu i poklopite lonac i ostavite da stoji nekoliko sati, a može i ceo jedan dan. Što se bolje potpari, bolje su ljušti! Što se skladištenja tiče, postoje dve varijante.
Paprika koja se dobro ispekla i potparila vrlo lako se čisti. Treba vam jedna vanglica s vodom, kesa za otpatke i posuda za oljuštenu papriku. Peteljka skoro sama ispada kad je povučete, ali obazrivo s tim da ne pokidate i pola „mesa“. Ljusku takođe pažljivo svlačimo da ne povuče meso. Ako na nekom mestu ne može da se odvoji od mesa, bolje je ostaviti nego izgubiti dragoceni sastojak, ali crne delove ipak treba ukloniti.
receptizabrzaijednstavnajelaaa.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Super brze i nevjerovatnog ukusa po bakinoj recepturi čokoladne oblatne, koje će vas izbaciti iz cipela, a za njihovo pravljenje potrebno...
-
Često vams e dešava kada ddođete kući, sredite sve, imate osjećaj kako se neki nesnosni smrad širi kućom, a jednostavno ne znate šta je ...
-
Donosimo vam jako jednostavan recept za ljetno osvježaje nevjerovatnogokusa. Breskve i puding, idealna su kombinacija za nastupajuće ...
-
Po mnogima, ovo je najbolji recept za pitu od jabuka. Mi smo se u njene kvalitet uvjerili, sada je na vama red. Iskreno se nadamo da će ...
-
Svi želimo vitklu liniju, fino oblikovano tijelo, ali se toga uglavnom sjetimo kada pretjeramo s hranom, i kada nam se bliži ljetno i pl...
-
Australijski naučnici su otkrili nešto što bi moglo biti doživotni lijek za potencijalno smrtonosne alergije, kakve su one na kikir...
-
Slabo da koja djevojka postoji, a da ne želi da ima lijepe i savršene noge, za kojima će svi da gledaju i uživaju. Ukoliko niste zadovol...
-
Prevario sam je. Bio sam MRTAV pijan. Kada sam dosao kuci, videjla je na mojoj kosulji obris crvenog karmina. Rekao sam joj istinu. Plak...
-
Bili smo godinu i osam meseci zajedno, svakog dana sam je volio sve više i više, ona je znala da mi uzvrati ljubav u početku, sa njom sam...
-
Mladi Mujo oženio mladu Fatu, useliše oni u svoj novi stan i uživaju u medenom mjesecu. I tako svake noći čuje se iz stana vriska i...
0 komentari:
Objavi komentar