24.8.17
OSVOJIT ĆE VAS NA PRVI ZALOGAJ - ERUKREM ROLNICE SA ORASIMA
Domaće eurokrem rolnice sa orsaim će vas odmah osvojiti, jer su zaista jedinstvene, a što je najbitnije njihova sama priprema vam neće oduzeti puno vremena i jako su jednostavne za napraviti. Vaši klinci će ih itekako voljeti jesti u svakome trnutku, i nećete ih moći dovoljno napraviti koliko će oni moći pojesti. Eurokrem rolnice idu uz apsolutno sve, doručak, rucak, vecera, jer ipak uviejk se volimo malo zasladiti, i naravno odlične su uz, mlijeko, čaj, ali i kaficu. :)))
SASTOJCI:
800 gr brašna
1 svjež kvasac,a li moze i suhi
4 dcl jogurta 3,2% mm
2 kašikice šećera
1 kašika brašna
1 jaje
1 žumance
60 gr margarina
4 kašike šećera
1 kašikica soli
FIL:
450 gr eurokrema
150 gr mljevenih oraha
60 gr otopljenog margarina za premazivanje
prah šećer za posipanje gotovih rolni
malo ulja za dizanje tijesta
PRIPREMA:
Jogurt ugrijte da bude mlak, ne previše topao, ne hladan. Malo će izgledati kao da se usirio …nema veze. Izmrvite u njega kvasac, dodajte šećer (onih 2 kašikice) i pospite brašnom. Ostavite da kvasac nadodje.
Brašno sipajte u veću posudu, pa dodajte preostali šećer, so, izmešajte. Dodajte jaje, žumance, otopljeni puter i nadošao kvasac sa jogurtom. Sve dobro umutite mikserom sa dodacima za tijesto, dotle dok se ne odvaja od posude, pa onda još malo, da bude glatko tijesto.
U čistu posudu sipajte ulja da prekrije dno. Pripremljeno tijesto uvaljajte sa svih strana u ulje, prekrijte streč folijom i stavite na toplo da naraste na duplu veličinu.
Kada je tijesto naraslo, izvadite ga na lagano pobrašnavljenu podlogu, oblikujte u pravougaonik, pa razvijte što više možete, a da bude kako – tako pravilno. Nemojte da bude pretanko, nekih 1/2 cm bi bilo sasvim dovoljno.
Dakle, razvijenu tijesto, a neisječeno namažite od ivice do ivice eurokremom, nakon toga pospite mljevenim orasima. Malo ih možete utisnuti u eurokrem.
Tako namazano tijesto isjecite po dužini u 4 trake, pa popreko na 5 traka, da dobijete 20 pravougaonika.
Tepsiju malo navlažite, pa stavite papir za pečenje da je i sa strane prekrije (ovo u slučaju da eurokrem curi, no meni se to nije desilo). Urolajte svaki pravougaonik po dužoj stranici, da dobijete duže rolne, ne debele.
Tako urolane rolne poslažite u tepsiju, slažući ih jednu iza druge, da im se krajevi nadovezuju. Takodje slažite ih tako da se, kada narastu pri pečenju, spoje, kako bi sa strane bile mekane, bez korice.
Tako poslagane rolne premažite sa otopljenih preostalih 60 gr margarina. Ostavite ih da narastu na toplom...
Stavite ih da se peku na 200°C dok ne porumene, kada porumene, pokrijte ih sa papirom za pečenje ili folijom, pa pecite još 5 minuta. Izvadite, ostavite 15-tak minuta da se ohlade. Nakon toga, pospite ih šećerom u prahu.
receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Iz godine u godinu sve više se povećava procenat ljudi s oboljenom jetrom. Takošer, jedan od najvećih uzroka msrtnosti, upravo je zbog ob...
-
Koliko su bitni redovni odnosi, uvjerit ćete se i sami kada pročitae ovaj tekst. Nismo niti svjesni kolike sve prednosti imaju intimni o...
-
Osim što pomaže radu crijeva, magnezij je ključan za mnoge vitalne procese u našem tijelu. S njim srce kuca pravilnijim ritmom, mišići ...
-
Super brze i nevjerovatnog ukusa po bakinoj recepturi čokoladne oblatne, koje će vas izbaciti iz cipela, a za njihovo pravljenje potrebno...
-
Uz pomoć ovog napitka ljudi izliče štitnu žlijezdu za kratko vrijeme a osim što liječi štitnu žlijezdu ovaj napitak pomaže i kod ...
-
Kod mene kod kuće je uvijek tako, ulazi tko kada hoće i dolazi kada hoće te prijatelje je moj muž naučio da se ponašaju kao kod svoje kuć...
-
Uglavnom svi mislimo kako povišem šećer u krvi imaju samo dijabetičari. Međutim, bilo koja osoba može da ima problema sa povišenim šećero...
-
Želite odličan kolač, a pritome da vam ne oduzma puno vremena i naravno novca, onda je to upravo ovaj, karamel bajadera, koja će vas dos...
-
Ovo je kolač koi definitivno uvijek vrijeddi napraviti, jer je tako mekan i sočan, naprosto se topi u vašim ustima, i koliko god da ga ...
-
Ova namirnica, jedna je od najčešćih kojje se svakodnevno koriste u svim kuhinjama svijeta. Njegova popularnost je u tome što uistinu im...
0 komentari:
Objavi komentar