7.6.17
SPECIJALITET DOSTOJAN KRALJA - JUNEĆI GULAŠ KOJEG VAM NIKADA NEĆE BITI DOSTA
Juneći gulaš dostojan samog kralja. Nevjerovatnog okusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno. Vaši ukućani će uvijek tražiti tanjir više kada je ovo jelo upitanju, jer zaista ima nevjerovatan šmek. Nadamo se da ćete naš savjet poslušati i napraviti ovaj specijalitet već danas svojim voljenim ukućanima, a naravno i prijateljima... Prijatno vam bilo :))
Sastojci za 4 osobe:
600 gr junetine
2 glavice crvenog luka
1 1 cen cesnjaka
2 dcl pasiranog paradajza
1 Goveđe kocke
1 dc crnog vina
sol
mljeveni crni biber
1 mrkvica
brašno po potrebi
Koristili smo
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Priprema
1.Meso oprati i dobro posusiti,te ga zaciniti sa solju i malo bibera, dobro ga izmjesati i malo ga ostaviti da odstoji. Uzet stapni mikser te izblendirati luk.Ukoliko želite da bude gušće, ukoliko ne, možete ga i samo isjeckati. Staviti luk na vruce ulje ali na laganu vatru te polako mjesajuci pustiti da luk omeksa,dodajte mrvicu soli.
2.Kad je luk malo omeksao mozete dodati mrkvu na kolutice a mozete je i naribati, dodajte crno vino, te dinstajte jos malo. Dodati meso,dobro promijesati te pojacati vatru te mijesati i dinstati naglo da meso pusti svoj sok.
3.Kad je meso pustilo sok,dodajte mu 6 dcl govedjeg temeljca,smanjite vatru.( mozete dodavati unutra i govedje juhe,ja nekad znam skuhat govedju juhu te je dodajem i bude jos finije.) pustite da se krcka nekih 45 minuta.
4. Sitno nasjeckajte jedan bijeli luk i ubacite ga u 2 dcl pasiranog paradajza te pustite par minuta da odstoji te ga dodajte u gulas. Dobro promijesati te pustiti da kuha na laganoj vatri 45 minuta.
5. Provjerite da li je meso omeksalo. Ako nije dodajte mu jos malo temeljca ili vode (ovisi o slanoci) a ako je omeksalo provjerite da li vam je gulas dovoljno gust,ako jeste zacinite ga po vasoj zelji. Uglavnom dodam samo bibera i mrvicu soli pustim jos 40 minuta da gulas, jer sto duze se kuha to je bolji. Ako nije dovoljno gusto, uzmite jusnu kašikicu brasna i promjesajte s dcl vode te dodajte lagano dok ne procijenite da je dovoljno gusto,te pustite da kuha jos malo.
Posluživanje
Posluzite uz njoke ili tjesteninu ili po vasoj zelji. Izvrsno uz to ide Parmezan i salata. Najcesce napravim domacu Tjesteninu.
Nadam se da će vam se gulaš svidjeti kada ga napravite :))
brzireceptisavjeti.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Super brze i nevjerovatnog ukusa po bakinoj recepturi čokoladne oblatne, koje će vas izbaciti iz cipela, a za njihovo pravljenje potrebno...
-
Po mnogima, ovo je najbolji recept za pitu od jabuka. Mi smo se u njene kvalitet uvjerili, sada je na vama red. Iskreno se nadamo da će ...
-
Kopriva ili žara, spada u najzdravije biljke na planeti, o njenoj ljekovitosti piše se još od davnina. Žara je nevjerovatno ljekovta kad...
-
Donosimo vam jako jednostavan recept za ljetno osvježaje nevjerovatnogokusa. Breskve i puding, idealna su kombinacija za nastupajuće ...
-
Želite nešto novo za ljetni period, onda su to karamel kocke, koje će vas i više nego zasladiti, i živiti sva vaša čula tokom ljetnih...
-
Oticanje nogu nije ništa novo u napem drušvu, mnoge osobe imaju ovaj problem, nek zbog posla, krvnih sudova, vrućine, lošeg rada bubrega...
-
Odlična voćni kolač koji će vam oduzeti svega nekoliko minuta, tačnije pet. Ukoliko želite nešto brzo, osvježavajuće, i naravno ukusno,...
-
Nema djevojke, a da ne mašta o velikim i lijepim grudima, ali mnogi djevojkama to samo ostane mašta i neostvarena želja. No, jed...
-
Ova nevjerovatna mješavina pomoći će vam da se jako brzo riješite Heliobacter pylor bakterije, i time pomogne stabilizovanju vašeg zdra...
-
Dolazi Mujo u crkvu da se ispovjeda i kaze: - Oce, mnogo sam grijesio. Dosla kod mene tasta, i mi uz kafu, pricu i... kresnemo se. - A...
0 komentari:
Objavi komentar