7.6.17
SPECIJALITET DOSTOJAN KRALJA - JUNEĆI GULAŠ KOJEG VAM NIKADA NEĆE BITI DOSTA
Juneći gulaš dostojan samog kralja. Nevjerovatnog okusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno. Vaši ukućani će uvijek tražiti tanjir više kada je ovo jelo upitanju, jer zaista ima nevjerovatan šmek. Nadamo se da ćete naš savjet poslušati i napraviti ovaj specijalitet već danas svojim voljenim ukućanima, a naravno i prijateljima... Prijatno vam bilo :))
Sastojci za 4 osobe:
600 gr junetine
2 glavice crvenog luka
1 1 cen cesnjaka
2 dcl pasiranog paradajza
1 Goveđe kocke
1 dc crnog vina
sol
mljeveni crni biber
1 mrkvica
brašno po potrebi
Koristili smo
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Priprema
1.Meso oprati i dobro posusiti,te ga zaciniti sa solju i malo bibera, dobro ga izmjesati i malo ga ostaviti da odstoji. Uzet stapni mikser te izblendirati luk.Ukoliko želite da bude gušće, ukoliko ne, možete ga i samo isjeckati. Staviti luk na vruce ulje ali na laganu vatru te polako mjesajuci pustiti da luk omeksa,dodajte mrvicu soli.
2.Kad je luk malo omeksao mozete dodati mrkvu na kolutice a mozete je i naribati, dodajte crno vino, te dinstajte jos malo. Dodati meso,dobro promijesati te pojacati vatru te mijesati i dinstati naglo da meso pusti svoj sok.
3.Kad je meso pustilo sok,dodajte mu 6 dcl govedjeg temeljca,smanjite vatru.( mozete dodavati unutra i govedje juhe,ja nekad znam skuhat govedju juhu te je dodajem i bude jos finije.) pustite da se krcka nekih 45 minuta.
4. Sitno nasjeckajte jedan bijeli luk i ubacite ga u 2 dcl pasiranog paradajza te pustite par minuta da odstoji te ga dodajte u gulas. Dobro promijesati te pustiti da kuha na laganoj vatri 45 minuta.
5. Provjerite da li je meso omeksalo. Ako nije dodajte mu jos malo temeljca ili vode (ovisi o slanoci) a ako je omeksalo provjerite da li vam je gulas dovoljno gust,ako jeste zacinite ga po vasoj zelji. Uglavnom dodam samo bibera i mrvicu soli pustim jos 40 minuta da gulas, jer sto duze se kuha to je bolji. Ako nije dovoljno gusto, uzmite jusnu kašikicu brasna i promjesajte s dcl vode te dodajte lagano dok ne procijenite da je dovoljno gusto,te pustite da kuha jos malo.
Posluživanje
Posluzite uz njoke ili tjesteninu ili po vasoj zelji. Izvrsno uz to ide Parmezan i salata. Najcesce napravim domacu Tjesteninu.
Nadam se da će vam se gulaš svidjeti kada ga napravite :))
brzireceptisavjeti.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Super brze i nevjerovatnog ukusa po bakinoj recepturi čokoladne oblatne, koje će vas izbaciti iz cipela, a za njihovo pravljenje potrebno...
-
Donosimo vam jako jednostavan recept za ljetno osvježaje nevjerovatnogokusa. Breskve i puding, idealna su kombinacija za nastupajuće ...
-
Super mali nepečeni kolaćići za svaku prigdu, koje može napraviti bez problema svaki početnik. Svidit će vam se, i definitivno se nećete...
-
Molim vas, pa ima li nešto ljepše od domaćih oblatni, koje hršte i lagano se tope i nestaju u ustima. To nas uvijek podjseća na djeti...
-
Probleme s miomima i cistama, imaju noge žene. Miomi su zapravo benigni tumori, koji na svu sreću nisu puno opasni, ali savjetujemo vam d...
-
ALDEHIDI UZROKUJU RAK, A IMA IH U SVEMU – U PARFEMU, ŠAMPONU Jednovalentni organski spojevi, aldehidi, kojih u našem tijelu ima u t...
-
Privlačne žene imaju duge noge, zamamne obline, prekrasne oči i kosu … rekao bi gotovo svatko kad bi ga upitali koje su žene najpr...
-
Ukoliko želite smanjiti vaš stomak, imati nevjerovatno tijelo bez masti, a pritome što je brže moguće, onda imamo pravi recept za vas. ...
-
Ukoliko ste čuli za helju, onda vam je sve jasno. Spada u zdrave i veoma kornse namirnice, koju bi svako od nas trebao ubaciti u svoju i...
-
Uglavnom svi mislimo kako povišem šećer u krvi imaju samo dijabetičari. Međutim, bilo koja osoba može da ima problema sa povišenim šećero...
0 komentari:
Objavi komentar