Sastojci:
500 gr mljeveno meso1 glavica crnog luka
3 čehna bijelog luka
1 jaje
3 kašike prezle
po ukusu soli i bibera
1 kašika začinskog bilja
1 kašika peršun zeleni sjeckani
4 veće šargarepe
1 kašika senfa
1 kašika pavlake
200 gr makarona
Priprema:
Obariti cijele šargarepe. Makarone skuhati po uputstvu sa pakovanja, procjediti i isprati hladnom vodom.Šargarepu isjeći na duže tanke trake i po 1 štapić šargarepe stavljati u unutrašnjost makarona.U odgovarajućoj posudi staviti mljeveno meso, dodati sitno sječen crni i bijeli luk, jaje, prezle, posoliti po ukusu i dodati začinsko bilje. Rukom izraditi da se dobije kompaktna smjesa.
Masu podeliti na dva dijela. Prianjajuću foliju ijseći na dužu traku i staviti mljeveno meso. Prekriti folijom i oklagijom razviti preko folije jedan pravougaonik, ne previše tanak.
Premazati senfom i pavlakom i poredati makarone u kojima smo stavili šargarepu.Uz pomoć folije saviti rolat i ostaviti na pola sata u frižideru. Postupak ponoviti i sa drugim djelom mljevenog mesa.
Na zagrijanom ulju pržiti rolate sa svih strana dok ne porumene. Izvaditi ih na kuhinjskom ubrusu da upiju višak masnoće.Sjeći na kolutove i uživati u divnom ukusu.
Prijatno!
(gastrorecepti.com)
0 komentari:
Objavi komentar