
Neodojivo ukusna, i nevjerovatno osvježavajuća supa od pastrnjka, uistinu će vas oduševiti, da ćete praviti jako često, i uživati u svakoj kašikici. Nadamo se da će vam se dopasti i da ćete je već dans napraviti vašim klincima.
Potrebno je:
900 g pastrnjka (korijena od peršuna)
50 g maslaca
1 luk
2 čehna bijelog luka
2 kašičice kima
1 kašičica korijandera
1,2 l pileće temeljac
150 ml vrhnja za kuhanje
sol i biber
tost hljeb
Priprema:
U velikom loncu zagrijati maslac, te dodati narezani korijen od peršuna(kojeg smo prethodno tanko ogulili i narezali) i nasjeckani luk i bijeli luk.To sve kuhati dok ne smekša,sa povremenim mješanjem.
Dodati kim i korijander,te to kuhati uz povremeno mješanje i to kuhati 2-3 minute.Zatim dodavati pomalo pileći temeljac uz mješanje.
Kuhati na laganoj vatri otprilike 20-tak minuta, sve dok pastrnjak potpuno ne omekša. Propasirati supu (štapnim mikserom ili u blenderu) te joj dodajti još pilećeg temeljca ili vode ako je pregusta.
Zatim vratiti supu u lonac da se ponovo kuha,te joj dodajte vrhnje za kuhanje.Kuhati tako dok ne prokuha.Po želji možete dodavati još začina.Poslužiti se tost hljebom ili po želji sa nečim drugim.
Prijatno!
(slatkirecepti.com)
0 komentari:
Objavi komentar