6.1.16

ODLIČAN SPECIJALITET - JANJETINA S KROMPIROM


Sastojci:

Jagnjetina     2 kg

Mlijeko            1,5 l

Krompir          2 kg

Šargarepa        1/2kg

Lovorov list

Začin C

Peršun



 Priprema :

Dva kilograma otkoštane jagnjetine kuhati u litar i po mlijeka sat i po vremena na laganoj vatri da ne bi pokipjelo mlijeko,

U mlijeko dodati lovorov list,šargarepu,začin c,peršun.

Poredati po dnu pekača krompir sječen na pola ,pa preko njega jagnjetinu i šargarepu zajedno sa mlijekom(u kom se kuhala) ,

Prekriti alu folijom i peći na 200 stepeni 40 minuta,onda skloniti alu foliju i zapeci jos 20 ak minuta .

Jagnjetina se raspada,krompir je vrhunski,šargarepa takođe.

Prijatno!



(gastrorecepti.com)

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design