
-500 g praziluka
-500 g oljustenih krompira
-1 glavica luka
-1 šargarepa
-150 ml neutralne pavlake
-1 kocka za supu od povrća
-ulje,so i mljeveni crni biber
Priprema:
U šerpi pržimo sitno isjeckani luk,zatim kad omekša dodamo parčad šargarepe, praziluka i krompira.
Posolimo, pobiberimo, te onda dodamo supu prethodno pripremljenu i skuhanu.
Kuhamo povrće 30 minuta,zatim to povrće izmiksamo u blenderu, pa ga prespemo u dublji sud.
Dodamo pavlaku u čorbu, te serviramo u posudu za supu i dekorišemo sitno sjeckanim perima mladog luka ili nekim drugim povrćem po želji.
Također možemo čorbu poprskati sa maslinovim uljem.
Prijatno!
(Debeli ali srećni, časopis za gurmane, br 17, str.16)
0 komentari:
Objavi komentar