13.5.17

AKNE SE POJAVLJUJU ZBOG ISHRANE! POGLEDAJTE KOJA HRANA UZROKUJE AKNE ...

GDJE VAM SE POJAVLJUJU AKNE ODREĐUJETE ONIM ŠTO JEDETE ! EVO KAKO ZAUSTAVITI ...


Ako ste prošli pubertetske dane a bobuljice ili akne vam se i dalje pojavljuju a vi se pitate kad će
tome doći kraj onda odgovor je da su akne uzrokovane hranom koju jedete. Postoje primjeri kod kojih u 40-im i 50-im godinama se pojavljuju akne a razlog tome je ishrana bogata šećerom mlijekom glutenom ili alkoholom. Pretrpavanjem organizma sa bilo kojom od ovih namirnica rezlutirati će sa pojavom akni pa ako ih se želite riješiti pokušajte smanjiti navedene stvari :)


PIĆE / ALKOHOL
Fleke između obrva i proširene pore kože su znakovi koji ukazuju na preveliku konzumaciju alkohola, alkohol je loš za kožu jer ima puno šećera i izbija na jetru i probavu sistema. Ukoliko vam se ovi simptomi pojavlju odreknite se alkohola u potpunosti na 3 sedmice i vidjet ćete promjene :) Nakon ove vrste detoksikacije popit jednu ili dvije čaše alkohola tokom šest dana u mijesecu a ostale dane apstinirajte od alkohola.


MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI
Ako imate široko rasprostranjene akne koncentrisane na bradi onda preskočite mlijeko i mliječne
proizvode. Kako starimo gubimo enzime koji su potrebni za pravilnu probavu laktoze a to dovodi do
upale u cijelom organizmu uključujući i lice. Pa ako imate ovu vrstu akni onda pokušajte da ne
konzumirate mlijeko i mliječne proizvode nekoliko sedmica pa ako se povuku akne onda mlijeko i mliječne proizvode smanjite na minimum tj. jednom u dvije sedmice.



ŠEĆER
Svi već znamo koliko loše šećer utiče na naš organizam a između ostalog on može i da uzrokuje pojavuakni na našem licu pa ako imate pustularne ili cistične akne vjerovatno ih uzrokuje prevelika konzumacija šećera. Razlog tome je zato što višak molekula glukoze stvara šećer i zadržava kolagen u koži. Ako imate ovakve probleme pokušajte da se skroz riješite šećera na neko vrijeme a ako bude bolje onda povremenom se počastite jednim redom tamne čokolade ne više od toga.



GLUTEN
Gluten je postao problem o kojem se često priča pa čak iako nemate intoleranciju na gluten on može da vam izazove određene probleme. Ako vam se pojave fleke preko čela i crvene mrlje na obrazima ona je to problem koji je nastavo zbog glutena i izaziva sistematske upale u cijelom tijelu. U tom slučaju riješite se svih namirnica koje sadrže gluten te na taj način povući će se upale fleke i crvenilo.




/remedydaily.com/ kosmopolitan.hr /

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design