30.5.17
IMAM 19 GODINA, MOMAK MI JE NAPRAVIO DIJETE I OSTAVIO ME...
Trenutno sam u paklu, ne znam šta da radim! Imam 19 godina i moj momak mi je napravio bebu, da budem jasnija TRUDNA SAM!
Kada sam vidjela pozitivan test, poželjela sam istog trena umrjeti. Nisam znala šta da radim, moj svijet je nestao, propao...pozvala sam dečka i sve mu ispričala, a on me poslao u P. MATERINU i rekao kada sam toliko glupa da se sama snalazim i da ga više ne zovem.
DODATNI ŠOK!
Više od mjesec dana dečko me izbjegava i ignoriše, još uvijek sam trudna i dalje se borim sama sa sobom, ne znam šta da radim, stvarno ne znam?
Prije nekoliko dana na moje opće iznenađenje momak mi se juče javio i ponudio mi novac da odem na abortus dok još nije kasno.
Predpostavljam da se uplašio i da želi sada da sebe zaštiti iskreno nije mi drago to ni čuti, ali bojim se, opet mislim da je najbolje rješenje za sve nas....
receptizabrzaijednostavnajela.blogspot.com/ipovesti.com
PROBAJTE NEŠTO SASVIM NOVO - NAPRAVITE KOBASICE OD KROMPIRA
Donosimo vam nevjerovatan novi recept za kobasice od krompira. :D. Kobasice od krompira imaju nevjerovatno poseban ukus i šmek, koji će vas odmah osvojiti. Zavoljet ćete ih jako brzo, osobito vaši klinci. Možete ih spremiti i poslužiti uz mnoga jela, a svima će biri jako zanimljive, a što je najbitnije zbog svog specifičnog šmeka, imat će nevjerovatan okus, gdje sa svakim zalogajem, želite još...
Sastojci
KOBASICE 1.
svježe meso, crveni luk, so, biber, mlj.lovor list, bijeli luk, maslac
KOBASICE 2.
1 Crveni luk, 500 g krompira, 100-120 g mesa, so, biber, 2-3 čehno bijelog luka, mlj.lovorov list, maslac
K0BASICE 3.
Meso, crveni luk, bijeli luk, krompir, so, biber, maslac
KOBASICE 4.
1 kg krompira, 150-200 g mesa, so, biber, 3 glavice c.luka, 1 glavca bijelog luka, mlj.c.pasprika,mslac
KOBASICE 5.
800 g krumpira, 200 g mesa (svinjetina, piletina,teletina...), 150 g svježe slanine, 1 glavica c.luka, 1 žlica kiselog vrhnja, 6 č.češnjaka, sol, papar, mlj.lovorov list, zdrobljena zrna korijandera, sv.crijeva, masnoća
KOBASICE 6.
Crveni luk, gljive, peršinov list, krompir,sol, biber, kopar list ili drugi začin po želji, maslac
Priprema
KOBASICE 1.
Na sitne kockice isjeckati meso i pržiti na ulju da porumeni, te preliti sjeckani u sjecku crveni luk. Dodati so, biber, mljeveni list lovora, te b.luk i formirati kobasice, tako da se ne prepune. Kobasice izbockati iglom i peći u pećnici na 180°C.
KOBASICE 2.
Ribanom luku dodati sitno sjeckani krompir i meso, te so, biber, bjeli luk i mljeveni lovorov list. Puniti, oblikovati u male kobasice, izbockati ih iglom i kuhati u kipućoj posoljenoj vodi 10-15 minuta. Zatim ih prepržiti u tavi na malo ulja do rumene boje.
KOBASICE 3.
Svježe meso i crveni luk isjeckati i zajedno prepržiti na masnoći, maknuti s vatre i dodati b.luk, so, biber, malo maslaca i krompir kuhan i protisnut u pire. Puniti, oblikovati male kobasice, izbockati ih iglom, te ih peći u pećnici dok porumene.
KOBASICE 4.
Isjeckati krompir i meso, dodati sjeckano ili mljeveno meso, so, biber, mljeveni ili ribani crveni luk, bijeli luk i po želji mlj.crvene paprike- sve sirovo, te puniti kobasice. Voditi računa da ih se ne prepuni, oblikovati kobasice, izbockati ih iglom i kuhati 10-15 min., pa pržiti u tavi ili peći u pećnici na 180°C dok kobasice porumene.
KOBASICE 5.
Ribani krompir, sjeckano.ili mljeveno meso, ribani ili sjeckani luk, kašiku kiselog vrhnja, b. luk, so, biber, mlj.lovorom list i zdrobljena zrna korijandera, sve sirovo pomiješati i puniti kobasice. Oblikovati kobasice, izbockati ih iglom i kuhati u posoljenoj vodi sa par listova lovora 10-15 min. Potom kobasice premazati uljem i peći u pećnici u podmazanom limu dok kobasice porumene.
KOBASICE 6.
Isjeckati c.luk i gljive, te ih pržiti na ulju, dodati sjeckani peršinov list, so, biber, začine (po originalu ide sjeckani kopar) i mljeveni krompir koji je uz stalno miješanje prepržen na masnoći dok omekša i izgleda poput pirea. Sve dobro izmiješati, puniti, oblikovati male kobasice, izbockati ih i peći u pećnici.
Posluživanje
Voditi obavezno uvijek računa da se kobasice ne prepune smjesom, lagano ih na podlozi - limu, pritisnuti rukama, te izbockati iglom da izađe zrak i dalje postupiti po receptu. Kobasice sam punila ručno originalnim ljevkom, a može se puniti i plastičnom bocom.
receptizabrzaijednostavnajelaa.blogspot.vom
29.5.17
BRZ I VEOMA JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA LIJENE DOMAĆICE
Brz i veoma jednostavan kolačić za napraviti, bez po' muke. Kolač kao što vidite zaista izgleda fenomenalno, te ga možete poslužiti za bilo koju prigodu, jer vas neće iznevjeriti. Osobito će se dopasti vašim klincima, kojima ga nikada neće biti dovoljno. NAdamo se da vam se svidio naš receptić za ovaj prekrasni kolačić, te ćete ga već danas napraviti i prijatno izenaditi sve vaše ukućane :))
Sastojci
0,5 l tekućeg šlaga
0,5 l kiselog vrhnja
15 dkg šećera
15 dkg čokolade
10 kom izdrobljenog petita
malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema
Priprema
1.Umuti šlag. Dodaj kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati, a zatim rastopiti čokoladu na pari.
2.U posudu staviti 1/3 kreme, posipati 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema ( možete koristit i samo jednu vrstu orašastog voća), te prelijte s 1/2 čokolade.
3.Ponovno stavite smjesu šlaga i vrhnja, te ponovite postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
Stavi preostalu smjesu šlaga i vrhnja.
4.Stavite preko noći da se dobro zamrzne. Prije posluživanja izvadite jedno 15-ak minuta, kako bi se lakše sijekao i poslužio.
Posluživanje
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja... pustite mašti na volju!
receptisavjetizadobrajela.blogspot.com
PRONAĐEN NEIDENTIFIKOVANI OBJEKAT U MORU, U BLIZINI NJEGA NE RADI NI JEDAN EL. UREĐAJ ...
PRONAĐEN PRVI NLO OBJEKAT NA SVIJETU: Krije se u Baltičkom moru, i fatalan je za sve uređaje
Ronioci su iznjeli uzorak takozvane anomalije na površinu, a laboratorijski testovi su navodno otkrili
da sadrži limonit i getit.
Geolog tvrdi da su ovi materijali “metali koje priroda ne može sama da reprodukuje. Osim toga, ronioci kažu da "Bilo šta električno – kao i satelitski telefon – prestalo je da radi kada smo došli iznad tog objekta."
Anomalija u Baltičkom moru je možda jedno od najmisterioznijih podvodnih otkrića u posljednjih nekoliko godina. Ova "anomalija" je otkrivena 19. juna 2011. godine, od strane "Ocean X Team" sa sedištem u Švedskoj, tokom ronjenja u Baltičkom moru između Švedske i Finske, dok su bili u potrazi za starim brodskim olupinama. Otkako je ova anomalija primjećena, pojavilo se bezbroj teorija u pokušaju da se objasni šta je, ovaj misteriozni objekat.
https://youtu.be/S9ePRKE-IFc
Anomalija u Baltičkom moru je okrugla, debljine 3 do 4 metra i sa oko 60 metara u prečniku, stoji na
nečemu što je nalik stubu visine 8 metara, i nalazi se na dubini od 85 do 90 metara.
Godinu dana nakon otkrivanja ovog objekta, tim je odlučio da više istraži ovu anomaliju, i razjasni
misteriju koja stoji iza ovog takozvanog potopljenog NLO-a. Međutim, grupa se pojavila sa više pitanja nego odgovora.
"Ne mogu da objasnim šta smo videli, otišao sam tamo u potrazi za odgovorima, ali sam se vratio sa još više pitanja", rekao je Stefan Hogborn, jedan od Ocean X ronilaca 2012. godine.
"Tokom moje 20-godišnje ronilačke karijere, uključujući i 6.000 ronjenja, nikada nisam vidio ništa
slično", rekao je Hogborn u saopštenju.
"Čuli smo mnogo različitih vrsta objašnjenja, od svemirskog broda Džordža Lukasa – Millennium Falcon – do “to je neka vrsta priključka za unutrašnji svet, kao da bi dole trebalo da bude pakao ili tako nešto", rekao je ronilac Piter Lindberg u saopštenju za javnost.
Tokom poslednjih nekoliko godina, ovo otkriće je stvorilo hipoteze svih vrsta. Dok neki kažu da bi to mogli biti ostaci meteorita ili ratni brod, neki mediji i ufolozi veruju da bi to mogao biti leteći
tanjir.
Oni najskeptičniji, s druge strane, smatraju da su sva istraživanja farsa i deo marketinške kampanje,
odnosno marketinški trig Ocean X-a da pokuša da prikupi novac koji bi im pomogao u drugim projektma koji se odnose na potragu za izgubljenim blagom.
Zanimljivo, nakon što je Ocean X doneo uzorak takozvane anomalje na površinu, navodno je utvrđeno da sadrži limonit i getit. Izraelski geolog Stiv Vajner tvrdi da su ovi materijali “metali koje priroda ne može sama da reprodukuje.“
Osim toga, ako sami ovi metali nisu dovoljno čudni, Stefan Hogborn, član Ocean X tima, rekao je da
je njihova oprema prestala da radi kada su prišli ovoj Baltičkoj anomaliji na 200 metara. On je rekao:
"Bilo šta električno – kao i satelitski telefon – prestalo je da radi kada smo došli iznad tog objekta."
"Onda smo se pomjerili na oko 200 metara, i proradili su ponovo, a kada smo se vratili iznad objekta, nije radilo."Ronilac Piter Lindberg je rekao: "Doživjeli smo stvari koje ja zaista ne mogu da zamislim, a ja sam bio najveći skeptik u timu po pitanju ovih raznih teorija."
"Bio sam nekako pripremljen samo da pronađemo kamen ili liticu, ili gomilu blata, ali nije bilo ništa
takvo, tako da je za mene ovo bilo iskustvo koje mi je nedostajalo, moram reći."
Član Ocean X-a, Denis Asberg je rekao: "Ja sam stoprocentno ubeđen i uveren da smo pronašli nešto što je veoma, veoma, veoma jedinstveno."
"Onda, ako je to meteorit ili asteroid, ili vulkan, ili baza od, recimo, broda iz Hladnog rata koji je
proizveden i postavljen tamo – ili ako je to NLO…" "Pa, iskreno, mora biti nešto.“ Ove citate je prvo
objavio NDTV.
Međutim, drugi stručnjaci – poput Frederika Klingberga i Martina Džejkobsona – ne slažu se i ukazuju da hemijski sastav uzorka podsjeća na izrasline koji nisu rijetkost u moru, i da pronađene materijale, uključujući limonit i getit, zaista može formirati sama priroda.
Profesor geologije Volker Bruhert sugeriše da je Baltička anomalija najverovatnije depozit glečera.
Glečeri koji se formiraju u blizini Baltičkog mora bi premestili ovu formaciju sa njenog mjesta porijekla. Na sličan način kao brojne balansirajuće stjene koje se nalaze na vrhu mnogih planina.
/kutaknet.com/ screenshot/ youtube /
NEVJEROVATNO UKUSAN BANANA KOLAČ VRIJEDAN VAŠEG TRUDA
Donosimo vam nevjerovatan receptić za banana kolač, koji će vas oduševiti, jer je zaista vrijedan vaše pažnje i truda. KOlacč nije komplikovan, tako da će te ga jako brzo napraviti, a što je najbitnije bit ćete zadovoljni postignutim rezultatmo. Odličan je za svaku prigodu, jer izgleda jako egzotično i privlačno, tako da ga slobodno možete polsužiti i najzahtjevnijima. Nadamo se da ćete ga već dana napraviti, i bradovati vaše ukućane. :))
SASTOJCI:
Biskvit
9 jaja
9 kasikaa šećera
9 kađika mljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna
pola praška za pecivo
Krema
1 l mlijeka
2 pudinga s okusom vanilije
2 vanila šećera
4 ksšike oštrog brašna
250 g maslaca
5 kašika šećera u prahu
Čokoladni preljev
150 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
8 kašika vrhnja za šlag
Voće
5-6 banana
pola limuna
Šlag
0,5 l vrhnja za šlag
2 učvršćivača za šlag
POSTUPAK
Biskvit
Pećnicu staviti grijati na 180 stepeni. Razdvojiti bjelance i žumance. Od bjelanaca električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg. Dodati žumance i šećer i dodatno izmiješati. Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i do kraja izmiješati.
U lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) staviti papir za pečenje. Izliti smjesu i ravnomjerno ju rasporediti. Staviti peći na 180 stepeni 20 minuta.
Pečeni biskvit preokrenuti na čisti papir za pečenje, skinuti papir na kojem se pekao i ostaviti da se potpuno ohladi.
Krema
Od ukupne količine mlijeka uzeti oko 2 dcl koliko je potrebno da se razmuti puding, brašno i vanilin šećer. Ostalo mlijeko staviti kuhati, dodati razmućenu smjesu i do kraja uz stalno miješanje skuhati kao puding. Gotov puding ohladiti, na primjer u vodi u sudoperu, uz povremeno miješanje kako se ne bi napravila korica na pudingu. Električnom mješalicom izraditi maslac i šećer u prahu
Dodati u ohlađeni puding i do kraja izmiješati.
Čokoladni preljev
Sastojke za čokoladni preljev rastopiti u jednolični preljev.
Slaganje kolača
Ohlađeni biskvit prerezati na dva dijela po duljini tako da se dobiju dvije trake duljine 40 cm i širine oko 15 cm. Jedan dio biskvita staviti na čvrstu podlogu na kojoj će se moći hladiti u hladnjaku i na njega ravnomjerno rasporediti pola kreme. Na to staviti drugi dio biskvita i lagano rukama pritisnuti.
Ravnomjerno rasporediti drugi dio kreme.
Na kremu ravnomjerno rasporediti banane po duljini prerezane na pola i odmah ih premazati sokom od pola limuna da ne potamne. Od aluminijske folije napraviti stranice oko kolača kako čokoladni preljev ne bi curio po stranicama kolača.
Čokoladni preljev ravnomjerno žlicom rasporediti po bananama. Staviti u frizider na 1-2 sata da se čokoladni preljev potpuno stegne prije stavljanja šlaga. Izvaditi iz frizideraa i maknuti aluminijsku foliju. Od sastojaka za šlag napraviti šlag. Zasladiti ga prema ukusu. Šlag ravnomjerno rasporediti po kolaču i staviti dodatno na hlađenje.
receptizapet.bloggspot.com
MAJKA MI JE POGINULA U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI, JOŠ KADA MI JE BILO DVIJE GODINE
Majka mi je poginula u saobraćajnoj nesreći, kao pješak, još kada sam imao samo dvije godine. Otac me je napustio, živim sa djedom i bakom.
Kada sam imao 15 godina, otac se oženio drugom ženom i imaju dijete, zato što njegova žena nije htjela da gleda tuđe dete u kući, odnosno mene.
Prije nekoliko dana mi prilazi čovjek s` leđa u gradu, ja se okrenem i vidim njega, odmah sam ga prepoznao, bio je to moj otac, on mene kao nije prepoznao, pitao me je da li imam cigaru rekao sam da nemam i otišao, do parkinga, tamo sam plakao kao malo dijete. Teško je to, kada vas vlastiti otac ne prepozna...
Sada imam 22 godine i poštovani sam klavijaturista. Bako i deko hvala vam na svemu, bez vas ne bih postigao ništa u životu, volim vas najviše na svetu.
receptizabrzaijednostavnajela.blogspot.com
VEOMA TUŽNA I POUČNA PRIČA - JEDAN DEČKO OD 18 GODINA, OTIŠAO JE U INOSTRANSTVO, KADA SE VRATIO MAJKA GA JE ČEKALA...
Jedan dečko od 18 godina otišao je u inonstranstvo, kada se vratio, čekala ga je njegova majka sa suzama od radosti na aerodromu. Ona ga je toliko jako zagrlila koliko je mogla, jer ga je puno poželjela. U tome joj reče sin: “Majko ,ja znam, da me puno voliš, ali ti mene osramotiš kad me tako pred svima grliš, kao da sam još malo dijete!”
To je majku puno uvrijedilo, jer je mislila da se njen sin ne raduje da je vidi. Nakon šest godina, sin opet ode u inonstranstvo, sada ima 24 godinu, ali majka je ipak pošla na aerodromu da ga isprati. Ali ovaj put ga nije željela zagrliti, nego mu je okrenula leđa i rekla mu sa suzama u očima: “Pazi na sebe, sine moj.”
Kad se opet vratio, njegova majka nije bila na aerodromu. Kad je stigao kući, vidio je jedno pismo s buketom cvijeća od njegove majke. Od silne radoznalosti otvorio je pismo i pročitao ga skroz, kada je završio, zaplakao je jako, jer je momentalno to bio njegov najgori trenutak životu.
U pismu piše: "Sine moj, kada sam te prije šest godina zagrlila, plakala sam od radosti, ali kada ove redove čitaš, ja sam već u grobu, u jednom sanduku, pošto sam radi raka umrla."
Plakala sam, kada sam ti okrenula leđa na tvom drugom odlasku, jer nisam htjela da te osramotim, ali sam ipak znala, da je to bio i posljednji put da te vidim, sine moj. Ja te puno volim i uvijek ću biti tu u tvojoj blizini. S ljubavlju tvoja mama.
Svi koji svoju majku vole neka kopiraju ovo u svoj status. Ja nemam razlog da se sramim radi svoje majke, jer je ona ta koja mi je život poklonila!
receptiisavjeti.blogspot.com
OVO JE DOSADA NAJUKUSNIJI KOLAČ OD JABUKA KOJI SAM PROBALA :D
Po mnogima, ovo je najbolji recept za pitu od jabuka. Mi smo se u njene kvalitet uvjerili, sada je na vama red. Iskreno se nadamo da će vam se dopasti, i da će vas osvježiti i dodatno oraspoložiti tokom ljetnih dana, koji su pred nama. Pitica, zaista nije teška za napraviti, u što ćete se i sami uvjeriti.
Prijatno :D
SASTOJCI:
1 šolja griza
1 šolja brašna
1 šolja šećera
1 kesica prašaka za pecivo
1 kesica vanila šećera
Jabuke - kolicina ovisi o vama
Malo margarina
PRIPREMA:
Koristite istu šolju za sve i pita će biti odlična. U posudi pomiješajte brašno,griz i šećer.Dodajte zatim pecivo i vanilin šećer. Sve sastojke dobro pomiješajte.
Dno pleha pomastite i pospite sa malo brašna. Zatim na dno rukama posipajte smjesu.Ne trebate praviti debeli sloj,već tek toliko da prekrije dno pleha. Preko dodajte naribane jabuke (takođe da prekrijete suhu smjesu,a jabuke uzmite po želji).
Preko jabuka ponovo dodajte suhu smjesu i sve tako radite dok imate materijala. Na kraju svega na vrh kolača naribajte malo margarina i stavite u rernu da se peče. Pecite oko 45 minuta na 200°.
receptizapet.blogspot.com
NEVJEROVATAN TRIK - VRLO JEDNOSTAVNO PROŠIRITE CIPELE KOJE VAS ŽULJAJU
Vjerovatno ste imali nekada problema, a možda čak i sada sa tijesnim cieplama. Posebno sa obućom koja je tek kupljena i treba da se malo razgazi, ili vam se svidjaju neke, a nema vaših brojeva...
Ukoliko je obuća od prirodnih materija, tačnije kože, imamo rješenje za vas, tako da nema potrebe da se brinete.
Uzmite dvije ksesice koje mogu da se zatvore, te unjih uspute četvrtinu vode. Nakon toga, kesice stavite u cipele, pa u zamrzivač.
Nakon što je vaša obuća bila u zamrzivaču, voda se zaledila, otavite neko vrijeme, kako bi se led otopio, a nakon toga sklonite kesice i posusite cipele.
Ovaj trik, zaista je jako koristan, osobito kada je obuća od prave kože, te može se proširiti za cijeli jedan broj.
Ukoliko je obuca rađena od vještackih materijala, ona se također može proširiti, ali ima i tendenciju da se ponovo vrati, tako da ćete vjerovatno imati potebu ponovoti ovu metodu.
receprizabrzaijednostvnajela.blogspot.com/infookluv.blogspot.com
28.5.17
EVO KAKO PODIGNUTI GRUDI BEZ SKUPIH OPERACIJA I KOMPLIKACIJA :)
1. Hladan tuš i lagana masaža
Hladan tuš čini čuda za kožu i ten općenito. Za čvršće grudi napravite laganu masažu grudi pod hladnim tušem. Tako ćete poboljšati cirkulaciju koja će stimulirati elastin i kolagen u koži.
2. Držanje
Većina ljudi hoda, a i sjedi, pogrbljeno. Optički, na taj način smanjujete veličinu grudi i povećavate
opseg struka. Spuštena ramena i izvijena leđa teško da mogu biti podrška grudima. Mišići s vremenom slabe, a u kombinaciji s gravitacijom, grudi se sve više spuštaju.
3. Odabir grudnjaka
U svakom slučaju kod odabira grudnjaka izbjegavajte bilo kakav pritisak na grudi. Birajte grudnjak koji daje potporu grudima, ali ih ne stišće i prave je veličine. Na tržištu postoji veliki izbor, a ono na
što morate obratiti pozornost su čvrste naramenice prave širine (kako se ne bi urezale u kožu) i stabilne košarice u kojima grudi imaju dovoljno mjesta da ne “ispadaju van”.
4. Joga i sklekovi
Joga povećava fleksibilnost tijela i snagu, uključujući i grudi. Svaka poza u jogi fokusira se na određeni dio tijela, a poze poput trokuta i kobre najbolje utječu na grudi.
Sklekovi nisu lagani, ali rade čuda za prsne mišiće. Sklekovima se učvršćuju mišići koji se nalaze ispod masnog tkiva grudi, kao i mišići ramena, bicepsi i tricepsi.
5. Eterična ulja
Za svaku masažu je bitno imati dobar “alat”. U ovom slučaju to je dobro eterično ulje koje će dodatno utjecati na čvrstoću grudi. Preporučuju se ulja od limunske trave, komorača, zelene metvice, čempresa, pa čak i maslinovo ulje. Pripazite kod količine, 2-3 kapljice eteričnog ulja su i više nego dovoljne, više od toga možete izazvati peckanje i crvenilo.
/magicwisperer.info/
EVO DOKAZA DA NISU SVE ŽENE ZGODNIJE OD VAS ! POGLEDAJTE SLIKE IZ VISE UGLOVA POZNATA BLOGERICA POKAZALA I OBJASNILA
Svaki dan na društvenim mrežama gledamo fotografije djevojaka koje izgledaju savršeno i plijene pažnju savršeno oblikovanim tijelom, tenom, frizurom… No, istina je bitno drugačija.
Fitness blogerica i zvijezda Instagrama Anna Victoria na svom Instagram profilu objavila je fotografije kako bi ukazala na to da nije sve kako se čini. Na taj se korak odlučila inspirirana kampanjom u koju se uključio sve veći broj blogerica, a kojem žele pokazati svim ženama da savršenstvo kakvo gledamo na Instagramu zapravo ne postoji u stvarnom životu.
Tako je Anna objavila dvije fotografije. I dok na jednoj izgleda besprijekorno, na drugoj joj je trbuh
mnogo veći i njome ona želi prkazati kako izgleda većinu vremena.
‘Ja 1 posto vremena nasuprot mene kako izgledam 99 posto vremena’, napisala je ispod tih dviju fotografija, dodavši da su joj obje fotografije podjednako drage. ‘Dobri i loši uglovi ne mjenjaju vašu vrijednost’, poručila je blogerica dodavši da je važno prihvatiti svoje mane i voljeti svoje tijelo.
Njezine fotografije ubrzo su postale hit na društvenim mrežama.
/cosmopolitan.hr/screenshot/youtube/
IMALA JE VELIKIH PROBLEMA SA DEBLJINOM, PREKO 100 KG JE IMALA, A ONDA JE IZBACILA OVU NAMIRNICU I SMRŠALA 40 KG, SVI TU NAMIRNICU KORISTIMO
Donna Docherty (31) još od svog ranog djetinjstva imala je problema s viškom kilograma, gojaznošću, a kada je u jednom trenutku vaga pokazala okruglih 100 kilograma, kada je shvatila, da je prevršila svaku mjeru, smogla je snage i samopouzdanja, i rekla NE.
Dugo je vremena bezuspješno pokušavala smršati, probala je razne dijete, ali pomaka nije bilo. Onda je shvatila da je problem samo u jednoj namirnici, ali namirnici koje se prožima i na bazi koje su mnogi proizvodi. ŠEĆER!
Donna je sve svoje slatkiše izbacila, te se opredjelila za alternativu, uz doručak ide kašica, ručak jaja, večer, naravno ponovo ide nešto zdravo i bez šećera.
Pored hrane, morala je imati i mnogo fizičke aktivnosti, vježbala je pet dana sedmično sa osobnim trenerom, i na kraju sva njena muka i odricanja na isplatili su se, jer to više nije ista djevojka.
Od kardio vježbi, do vježbi s utezima, Donna je za godinu dana izgubila nevjerovatnih 40 kilograma.
Znam da je bilo teško, ali isplatilo se, sada sam mnogo zdravija, imam nogo više samopouzdanja, jednostavno sam postala sasvim druga osoba, govori Donna
receptizapet.blogspot.com
SIN SAM JEDINAC VEOMA BOGATIH RODITELJA, KOJE SAM JEDINO VIĐAO NA SLIKAMA...
Ehh ovako,ja sam sin jedinac bogatih roditelja koje sam u djetinjstvu viđao samo na slikama. Mama je radila van granica,a tata je po čitav dan provodio u firmi.
Čuvala me tetka koja nije bila udata,ali više je bila kod svojih momaka nego sa mnom. I tako sam ja sam sebe odgojio. Doslovno.
U pubertetu su mama i tata glumili neke uzorne roditelje,kao uzimaju slobodne dane da bi proveli vrijeme sa mnom,pa me vode negdje i kupuju mi sve i svašta a to je meni bilo užasno glupo.
Možete li misliti tog apsurda da su mi moji vlastiti roditelji branili da se družim sa siromašnijim od mene ili s bilo kim ko im ne odgovara, a niko im nije ni odgovarao. Nikada ih nije bilo kući,ubijao sam se od dosade. Plakao čak što nemam roditelje kao i ostali,da bar znaju šta je ljubav, ne moraju bit tu ali barem da nazovu i kažu bar da se čuvam ako ništa.
Naravno, nisu bili niti na mojoj maturi. Na prvoj važnoj utakmici. Čak su mi rekli da ne moram upisivait fakultet,da će me oni ubacit u jednu od njihovih firmi i da ću fino zarađivat. A ja sam kod komšinice Zorke radio na selu jer njeni sinovi su bili negdje u inostranstvu. Zaradio sam za upisa na fakultet i upisao ga. Sad završavam fakultet a da mi roditelji ne znaju ni da sam ga upisao. Neće biti ni na dodjeli diploma, sin će im postati magistar arhitekture a oni ne svakako to podržali.
Hvala mojoj teti Zorki što je bezuslovno bila izvor moje inspiracije svojim mudrostima. A moji roditelji nek onim silnim parama koje zarađuju obrišu g.... jer meni te pare ne trebaju. Na kraju krajeva oduzele su mi roditelje. Ne shvataju da te pare ne mogu grliti i ne mogu voljeti, meni je samo trebalo malo roditeljse ljubavi i pažnje...!!!
ispovesti.com/receptizapet.blogspot.com
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
Popularni postovi
-
Iz godine u godinu sve više se povećava procenat ljudi s oboljenom jetrom. Takošer, jedan od najvećih uzroka msrtnosti, upravo je zbog ob...
-
Koliko su bitni redovni odnosi, uvjerit ćete se i sami kada pročitae ovaj tekst. Nismo niti svjesni kolike sve prednosti imaju intimni o...
-
Osim što pomaže radu crijeva, magnezij je ključan za mnoge vitalne procese u našem tijelu. S njim srce kuca pravilnijim ritmom, mišići ...
-
Super brze i nevjerovatnog ukusa po bakinoj recepturi čokoladne oblatne, koje će vas izbaciti iz cipela, a za njihovo pravljenje potrebno...
-
Uz pomoć ovog napitka ljudi izliče štitnu žlijezdu za kratko vrijeme a osim što liječi štitnu žlijezdu ovaj napitak pomaže i kod ...
-
Uglavnom svi mislimo kako povišem šećer u krvi imaju samo dijabetičari. Međutim, bilo koja osoba može da ima problema sa povišenim šećero...
-
Kod mene kod kuće je uvijek tako, ulazi tko kada hoće i dolazi kada hoće te prijatelje je moj muž naučio da se ponašaju kao kod svoje kuć...
-
Želite odličan kolač, a pritome da vam ne oduzma puno vremena i naravno novca, onda je to upravo ovaj, karamel bajadera, koja će vas dos...
-
Ovo je kolač koi definitivno uvijek vrijeddi napraviti, jer je tako mekan i sočan, naprosto se topi u vašim ustima, i koliko god da ga ...
-
Ova namirnica, jedna je od najčešćih kojje se svakodnevno koriste u svim kuhinjama svijeta. Njegova popularnost je u tome što uistinu im...