14.5.17

JEDITE GA SEDAM DANA NA PRAZAN STOMAK, ZAPANJIT ĆETE SE KOLIKO ĆETE SMRŠATI



Ova namirnica, jedna je od najčešćih kojje se svakodnevno koriste u svim kuhinjama svijeta. Njegova popularnost je u tome što uistinu ima jedinstven okus i miris, svakom jelu daje jedinstvenu aromu, a pored toga jako je korstan za naše zdravlje i liječenje.



Bijeli luk, najbolje je koristiti onako sirovog, zbog svog aktivnog sastojka alicina, jer ukoliko se termički obradi gubi poprilično mnogo svojih korisnih svojstava. Pomađe kod snižavanja visokog pritiska, holesterola, liječi bolesti srca i srčanog udara, koristan je kod ubažavanja arteroskleroze, poboljšava imunitet, detoksikaciju organizma....koristi od ove namirnice zaista su brojne...pa čak je itekako koristan ukoliko želimo izgubiti nekoliko kilograma.



Kako koristiti bijeli luk u svrhu mršavljenja Morate da izmrvite bijeli luk, isjeckate ga što sitnije i ostavite ga 15 minuta  da odstoji prije nego što ćete ga jesti. Najbolje ga je uzimati ga na prazan želudac, jer tako tijelo lakše apsorbuje hranljive materije.

Uzmite 2-3 čehna bijelog luka i pomješajte ih sa jednom kašikom meda. Konzumirajte ovu smjesu svaki dan. Nakon nekoliko dana primjetićete da se osjećati energičnije, a bićete i zdraviji. Ali, nakon sedam dana, primjetićete i da ste značajno izgubili na kilaži!


Vrijedi pokušati, zar ne...


receptizapet.blogspot.com


0 komentari:

Objavi komentar

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design