14.5.17

IMATE PROBLEMA SA ZAČEPLJENIM ODVODIMA, OVA SMJESA ĆE VAM RIJEŠITI TAJ PROBLEM ZA PAR SEKUNDI



Vjerovatno ste veći broj puta imali problema sa začepljenim odvodima, koji vam u kupaoni ili kuhinji naprave popriličan nered, a pored toga šire i jako nezgodan smrad. Odvodi se često začepe ponajvipe zbog naše nesmotrenosti, jer bacamo šta stignemo u njih, uopšte nerazmišljajuči o posljedicama.


Kada se začepe, ožemo imati jako ozbiljan problem, jer onda sve u domaćinstvu staje, a još priliko naših pokušaja da ih odčepimo možemo napraviti samo još veću havariju te naše cijevi čak možžda i oštetiti.

Ukoliko tokom mjeseca koristite heijska sredstva za čišćenje vaših cijevi, ta sredstva će ih očistiti, ali postoji drugi problem, stvorit će koroziju u vašim cijevima, koja će vremenom uništiti cijev, a to će nam napraviti još veći problem.

U nastavku teksta vam donosimo veoma jednostavno rješenje, koje u svom sastavu ima samo prirodne sastojke, koji neće oštetiti cijevi, a za samo nekoliko sekundi ćete riješiti vaš problem.


Potrebno vam je topla voda, so, jabukovo sirće i soda bikarbona.

Pomiješajte iste količine soli i sode bikarbone pa istresite u odvod, a nakon toga istresite ugrijano jabukovo sirće. Ostavite da djeluje 10 minuta, poslije čega trebate istresti toplu vodu.


Najbolje bi bilo da odvrnete česmu i ostavite da teče nekoliko minuta

kucnasnova.com/udarne-vijesti.info

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design