4.5.17

ZAUSTAVITE STARENJE HRANOM ! SAČUVAJTE KOŽU I ZDRAVLJE ISHRANOM ...

USPORITE STARENJE HRANOM ! ! !

Starenje je ono što nas sve čeka bez obzira na sve ali ne mora doći jako
brzo , ako se držimo nekih pravila i uredimo svoju ishranu možemo itekako
da to usporimo. Određene namirnice nam mogu pomoći da naša koža tijelo i
duh ostanu mladi :)

BADEMI
Bademi će zaštiti naš mozak i održati naše pamćenje a sve to zbog vitamina
E koji sadrži. Ovaj vitamin takođe štiti i našu kožu od štetnih UV zračenja.
Dovoljno je da dnevno konzumiramo 15 - 20 badema i naša koža i mozak će nam
biti zahvalni a uz sve to bademi dobro utiču i na srce.

PARADAJZ
Paradajz je veoma dobar i snažan antioksidans i kao takav pomaže u borbi i
odbrani protiv karcinoma prostate želuca koće i pluća. Paradajz ovako dijeluje
zbog likopina i sve što ima tamniju boju posjeduje više likopina i ako ga
pasirate lakše će dospijeti u organizam.

SLATKI KROMPIR
Slatki krompir se ubraja u najzdravije namirnice a uz to je jako ukusan i
veoma dobar izvor vitamina C koji pomaže u održavanju lijepe i zdrave kože.
Slatki krompir je takođe i dokazano dobar u smanjenju bora i to smanjuje ih
za 11% te postiče jačanje imuniteta.

ŠPINAT
Špinat je poznat po tome što posjeduje mnogo magnezija i kalcija koji održavaju
mišiće. Špinat takođe štiti i naše arterije da se ne bi lako začepile, pomaže
u održavanju kože jača kosti i podstiče krvotok.

ZELENI ČAJ
Zeleni čaj je takođe pun antioksidansa i kao takav pomaže u prevenciji karcinoma
preporučeno je da se uzima dnevno do šest šoljica zelenog čaja.

TAMNA ČOKOLADA
O ovoj namirnici ne moramo puno jer svi je volimo i nećemo se buniti da je konzumiramo
što češće, a ona smanjuje krvni pritisak i pomaže arterijama. Dnevno bi trebali
konzumirati oko 30 do 50 grama.

TUNA
Tuna posjeduje vitamine koji zatežu kožu i jako dobro dijeluju na nju te štiti
naše srce i uz to je jako ukusna.

MRKVA
Mrkva ima vitamin A koji štiti kožu i ne dozvoljava da dođe do začepljavanja pora
na koži. Dokazano je da je dobra za disajne puteve te da smanjuje rizik od oboljenja
karcinoma.

JOGURT
Jogurt je mliječna prerađevina koja posjeduje dobre bakterije koje dobro utiču
na naš želudac crijeva i kompletnu probavu te jačaju imunitet.

ORAH
Orah posjeduje omega 3 masne kiseline i jako je dobar za mozak pa dnevna konzumacija
od 30-ak grama će biti dovoljna da osjetimo razliku.

/ savjetizasve.ba/ kozmetickisalonmartina.hr/

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design