30.5.17

POGLEDAJTE ČIME NAS SVE TRUJU - POJELA JE MANDARINE KUPLJENE U MARKETU I DESILO SE...




Vjerovatno ste već vidjeli priliko kupovine u raznim marketima, kako je voće loše i jako truhlo, ali tu je i povrće također.


Vće koje možemo vidjeti u marketima, genetski je modifikovano, i prskano raznim supstancama, otrovnim i opasnim po život. Razlog svemu tome, jeste upravo to kako b svo to voće izgledalo uvijek svježe i prelijepo u očima kupca.

Najveći problem u svemu tome, jeste činjenica da mi jao dobro znamo kakvo je to voće i porće, i mi ga opet kupujemo i jedemo...


Mandarine možemo da uzmemo u bilo koje doba godine, a nikada ne razmišljamo šta se u njima nalazi, te kako će one djelovati na naše zdravlje, a naročito na zdravlje naše djece.

Ako nekada vidite da su na mandarinama prisutne crne fleke, nikada ih nemojte uzimati!

U njima se nalazi mnogo hemikalija koje su opasne za ljudski život, a nastale su genetskom modifikacijom. Osim toga, jako su suhe i nemaju nikakav ukus,


Vrijeme je da počnemo voditi računa o tome šta jedemo, u suprotnom možemo očekivati razna oboljenja!! Na slici gore možete vidjeti šta se desilo ženi koja je upravo jela te mandarine...



balkanews.info

EVO GDJE I ZBOG ČEGA NASTAJU AKNE I KAKO DA IH SPRIJEČITE ...



Od kada znam za sebe, vodim bitku s aknama i crvenilom. Nekako sam izdržala nespretne faze
adolescencije, ali još i dan danas me muči njihova pojava. Usput sam shvatila koliko je to
čest problem. Puno odraslih ljudi još uvijek ima bubuljice ili akne.

Uz pregršt drugih tema – kao što je gubitak kose u žena – pojava akni u odraslih osoba je
jedan od onih razgovora kojih se sramimo. Neugodno i pomalo čudno nam je razgovarati o tome, ali akne su kod odraslih osoba problem koji se često susreće. I ne samo da je to uobičajeno, iz njihovog raspreda na licu možete iščitati bolesti i stanja vaših unutarnjih organa na koje biste trebali obratiti pažnju.


Ukoliko u vašem tijelu postoji neki zdravstveni problem, on će se manifestirati i pojavom
akni na licu. Do pojave akni dolazi zbog različitih uzroka.
Prištići mogu biti povezani s prehranom, vježbanjem pa čak i emocionalnim zdravljem.
Ukoliko se pojavljuju na više područja, višestruki čimbenici bi mogli biti u igri.
U nastavku smo naveli različita područja na kojima se pojavljuju akne i prištići – i
objasnili što to govori o našem tijelu i zdravlju.



Brada i vilica

Akne u ovom području ukazuju na stres i hormonalne promjene.
To posebno vrijedi za žene, koje prolaze kroz mjesečne hormonske cikluse.
Akne na bradi i vilici ukazuju i na ovulaciju.
Menopauza također može uzrokovati njihovu pojavu.
Hormoni kao što je testosteron mijenjaju razinu tijekom menstrualnog ciklusa zbog čega žlijezde
proizvode više ulja koje može začepiti pore kože i uzrokovati prištiće.
Pojavljivanje većeg broja prištića može indicirati hormonalnu neravnotežu i neredovitu mjesečnicu
ili obilna krvarenja.

Pojavu akni i prištića možete smanjiti ako dovoljno spavate, pijete dovoljno vode, jedete dosta
povrća i održavate kožu savršeno čistom.


Rub kose i čelo
Ova vrsta akni se obično može povezati s upotrebom određenih kozmetičkih proizvoda.
Možda koristite proizvod koji se ne slaže s vašom kožom ili prečesto perete kosu.
Prečesto pranje kose može dovesti do toga da vlasište prekomjerno proizvodi ulje koje začepljuje
pore i tada dolazi do nastajanja prištića.
Prištići na čelu povezani su s probavnim sustavom i mogu ukazivati da patite od probavne
neravnoteže.

Vjerojatno se nezdravo hranite.
Smanjite unos masne, nezdrave i prerađene hrane i pojačajte unos vode.


Obrazi
Ako ustanovite da vam se često prištići pojavljuju po obrazima ili na licu u blizini vaših ušiju,
vjerojatno postoje dva krivca: vaše ruke i vaš telefon.
Naslanjanjem uređaja na lice u pore kože unosite prljavštinu i bakterije.
Ako često razgovarate telefonom dezinficirajte ga (vlažnim maramicama) i perite redovito ruke.
Prištići na gorenjem dijelu obraza povezani su i s respiratornim problemima.
Ukoliko pušite ili imate alergiju, to će se odraziti na ovim zonama na licu.

Ako ni jedno od ovog navedenog nije problem, ne dopustite da se vaše tijelo previše pregrijava.
Jedite više hladne hrane, smanjite unos šećera i krećite se više na svježem zraku.
Također izbjegavajte meso, mliječne proizvode, alkohol, kofein i šećer.
U prehranu dodajte više zelenog povrća.


T – zona
Osjetljiva koža duž nosa i iznad obrva brzo reagira čak i na male promjene životnog stila.
Ako se iznenada suočite s velikom količinom stresa, vaša T- zona će često biti prva koja će to
pokazati. Ako znate da vas očekuju neke vrlo stresne situacije, preduhitrite ih i napravite
detaljno čišćenje lica sredstvima protiv akni i masne kože.

Pokušajte meditirati ili piti umirujuće antioksidativne čajeve.
Ovo je područje također je povezano s jetrom, a prištići između očiju upućuju i na mogući problem
intolerancije na hranu ili alergije. Hrana koja potiče izbijanje prištića su mliječni proizvodi i
alkohol. Smanjite unos alkohola, masne hrane i mliječnih proizvoda. Svakodnevno vježbajte, hodajte
na svježem zraku i spavajte dovoljno.

Prsa, ključne kosti i leđa

Ukoliko imate problema s prištićima na leđima ili prsima, postoji mogućnost da je njihovo
nastajanje uzrokovano znojenjem. Ako idete u teretanu, obrađujete vrt na suncu ili na drugi
način sudjelujete u fizičkoj aktivnosti, možda zadržavate vlagu na svojoj koži neprikladnom odjećom.
Odaberite odjeću od čistog pamuka da vam koža može disati.


Područje oko usta
Ovdje možemo primijeniti izreku: Ono ste što jedete!
Ako vaša prehrana sadrži puno masti, šećera i alkohola, vrlo je vjerojatno da ćete vidjeti
crvenilo oko usta. Vaš probavni sustav reagira na preopterećenje, a djelomično je i uzrok to
što koža oko usta dolazi u dodir s hranom koja može biti previše slatka ili previše masna.


Masna hrana poput čipsa i pržene hrane može uzrokovati začepljenje pora i time izazvati
stvaranje prištića oko usana. Svaki put nakon jela usne i lice oko njih temeljito operite
ili prebrišite mokrom maramicom. Koristite balzame za usne u stiku i nanosite ih samo na
usne, a nikako oko njih.

Primijetite li veći broj prištića oko usana, promijenite sjajilo ili ruž za usne ili ga
prestanite koristiti neko vrijeme.

/udarne-vijesti.info/ prirodnoizdravo.com/

TVRDE DA OVA SUPSTANCA MOŽE DA IZLIJEČI RAK U ROKU OD TRI MJESECA


Opće je poznato, kako je ova bolest zadnjih godina jako rasprostranjena i da na godišnjem nivou uzme jako veliki broj ljudskih žrtava. Liječenje raka, jako je skupo, a osim toga, hemoterapija koliko ubijek kancerogenih ćelija, ubije također i jako veliki broj ćelija koje su sasvim zdrave u našem organizmu.


Jedan mladić, radio je istraživanje, gdje je otkrio kako se ova bolest može liječiti upravo konzumiranjem, droge pod imenom mrihuana. Supstanjca THC, koja je prisutna u ovoj drogi, utiče na razvoj raka.


I pronašao je poruke mnogih ljudi koji su tvrdili da su se izliječili pomoću marihuane. A čak je uspio da pronađe i istraživanje o tome koje je sprovođeno na Američkom univerzitetu medicine. Čak neke osobe tvrde da može da izliječi sve vrste raka za samo 90 dana.

Iskreno se nadamo da vam je ova informacija bila od koristi.


balkanews.info

10 ZNAKOVA KOJI UKAZUJU DA NESTO U ORGANIZMU NIJE UREDU ...



1. Sijeda kosa prije 40 godine

Sijede vlasi prirodna su pojava koja često ovisi o genetici. No ako imate više od 50 posto
sijede kose već u 30. godinama živ­ota, a takve slučajeve nemate u obitelji, to može biti
znak dijabetesa.

2. Madeži

Iako je većina madeža na tijelu bezopasna i benigna, neki mogu biti poprilično opasni,
posebno oni koje su nastali sunčanjem. Senilna ili aktinična keratoza nastaju djelovanjem
sunca i njegovog UV zračnja te se ubrajaju u prekancerozne promjene na koži.

3. Bjeloočnice

Bjeloočnica bi trebala biti uvijek bijela. Osim neispavanost ili prehlade ovaj dio oka može
otkriti i neke opasne promjene u vašem organizmu. Žuta bjeloočnica može biti znak žutice,
problema s jetrom i žuči. Crvena može biti znak visokog krvnog tlaka ili virusnog oboljenja
poput konjuktivitisa.

4. Ispucale usne

Neugodne pukotine na usnama mogu biti uzrokovane promjenama temperature i vjetrom. No
pukotine koje se često javljaju na završecima usnama te unutarnje ran­ice mogu biti znak
pomanjkanja vitamina B i cinka. Ako su pucanja usnica učestala uzrok može biti gljivična
infekcija.


5. Otečeni vrat

Ako ste prim­i­jetili kako vam vrat izgleda otečeno, čim prije potražite sav­jet liječnika.
Otok na pred­njem djelu vrata najčešće uzrokuju problemi sa štitnjačom koji su uobičajeni
kod žena između 20 i 50 godina.

6. Gubitak obrva

Obrve s god­i­nama postaju rjeđe, no nagli gubitak dlačica može biti znak prob­lema sa
štitnjačom, hipertireoze  preak­tivne štitnjače ili hipotireoze smanjenog rada štitnjače.
Ovakve promjene popraćene su i gubitkom kose.

7. Crveni dlanovi

Užareni i crveni dlanovi mogu biti uzrok der­mati­tisa, ekscema ili alergi­jske reakcije na metale,
ljekove, hranu ili piće. No, isto tako, ovakva prom­jena može biti znak otežanog rada i bolesti jetre.

8. Promjene na noktima

Nokti vam mogu puno otkriti o stanju vašeg tijela, a uzroci promjena mogu biti razni. Vidi ovdje
više.


9. Hladna stopala

Stopala su dio tijela naju­dal­jeniji od srca i zbog toga se vasku­larne bolesti prvo manifestiraju
na njima. Raynaudova bolest je autoimuna bolest koja uzrokuje stezanje žila u djelovima tijela kao
što su ručni i nožni prsti, nos i uši, zbog čega oni postaju hladni, blijedi pa čak i utrnuti.

10. Crveni obrazi

Iako su nagle prom­jene na licu uobiča­jene kod žena između 30 i 55 god­ina živ­ota te mogu biti
uzroko­vane hor­mon­al­nim prom­je­nama, prom­jenom tem­per­a­ture i lju­tom hra­nom, rumeni obrazi
mogu upući­vati i na rosaceu – kro­ničnu kožnu bolest koja pogađa veći­nom žene, a čiji uzrok je
nepoz­nat.

/ udarne-vijesti.info/

DESERT SA JAGODAMA GOTOV ZA 5 MINUTA :)

Sastojci:
400 g jagoda
3 žlice kristal šećera
2 limuna
2 jaja

100 g šećera u prahu
250 g mascarpone sira
100 g piškota
50 g pistacija


Priprema:

Oprane i očišćene jagode izrežite na manje komadiće, stavite u zdjelu te pomiješajte sa sokom
2 limuna i 3 žlice kristal šećera. Ostavite u frižideru 30 do 60 minuta, da puste sok. Bjelanjke
izmiksajte sa šećerom u prahu, a žumanjke zasebno izmiksajte sa mascarpone sirom. Spojite
bjelanjke sa smjesom žumanjaka pažljivo miješajući špatulom, laganim kružnim pokretima.

U čašice stavite: malo razlomljenih piškota, natopite sokom koje su pustile jagode zajedno sa
komadićima jagoda, a zatim dodajte i mascarpone kremu. Ponovite redoslijed dok ne popunite čašice. Pistacije ogulite, sitno narežite i pospite na vrh, netom prije serviranja.


/receptiza5.ba/

GODINAMA SMO U VEZI I SVE JE BILO SUPER DOK NISMO POČELI ŽIVJETI ZAJEDNO TAD SU POČELI PROBLEMI I ...



U vezi smo godinama 5 godina i zadnjih par mijeseci smo i živjeli zajedno. Mislio sam to je to to je
žena sa kojom ću provesti svoj život , bila mi je prva i jedina ali od trenutka kad smo očeli da
živimo skupa počeli su i problemi. Konkretno mnogo joj je smetala moja mama iako sa njom nije imala nikakav kontakt. Sve je kulminiralo danas kad me je nazvala edipovcem ...


MAMINIM SINOM te mi je rekla da treba da živim sa mamom i da mi druga žena ne treba u životu a sve zbog toga što sam svakodnevno čuo sa svojom mamom 3 -4 puta na dan i što sam joj išao svaka 2 3 dana majka mi je brinem se o njoj bolesna je i stara ide na dijalizu svaka 2-3 dana ...


Stvarno sam razočaran prosto ne mogu da vijerujem i sve se nadam da je ovo samo ružan san i da ću
se probuditi iz sna a ona će biti pored mene jer volim je da nije tako ne bi bio s njom zadnjih 5
godina. Sad sjedim i razmišljam da li sam stvarno MAMIN SIN kako me nazvala jesam li pretjerao
stvarno ne mogu da vjerujem da se ovo desilo ...


/ispovesti.com/

RECEPT ZA DOMAĆU TORTU OD JAGODA GOTOVU ZA PAR MINUTA :D


Nevjerovatno ukusna dmaća torta od jagoda, koja je gotova za samo nekoliko minuta, a ponudit će vam izuzetno osvježenje tokom ljetnih dana koji su pred nama. Torticu će vaša djeca itekako voljeti vidjeti na meniju, jer im je nikada neće biti dovoljno, jer je zaiista posebna... Uživajte :))



Sastojci:

4 veće piškote - duple kutije
900ml slatke pavlake
kisela pavlaka 5 čaša
šećer u prahu 300 gr
jagode 1 kg
gazirani sok po želji u koi ćete namočiti piškote


Priprema:

Slatku pavlaku dobro umutiti. U drugu posudu pomiješati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa miješati kako bi se sve dobro sjedinilo, a zatim spojiti slatku i kiselu pavlaku pa izmiksati. Fil podijeliti na tri dijela.

Uzmite piškote natopite ih u sok, poredajte na tacnu. Preko piškota premazati trećinu fila (ostaviti 2 kašike sa strane), pa poredati jagode isjecene na listice.


Preko jagoda u tankom sloju premazati fil (one 2 kašike koje smo osatvili). Zatim opet ide red piškota (natopljenih u sok). Preko piškota ide fil, pa jagode, pa malo fila i piškote. Cijelu tortu premazati filom.

receptizabrzaijednostavnajela.blogspot.com

IMAM 19 GODINA, MOMAK MI JE NAPRAVIO DIJETE I OSTAVIO ME...



Trenutno sam u paklu, ne znam šta da radim! Imam 19 godina i moj momak mi je napravio bebu, da budem jasnija TRUDNA SAM!


Kada sam vidjela pozitivan test, poželjela sam istog trena umrjeti. Nisam znala šta da radim, moj svijet je nestao, propao...pozvala sam dečka i sve mu ispričala, a on me poslao u P. MATERINU i rekao kada sam toliko glupa da se sama snalazim i da ga više ne zovem.


DODATNI ŠOK!

Više od mjesec dana dečko me izbjegava i ignoriše, još uvijek sam trudna i dalje se borim sama sa sobom, ne znam šta da radim, stvarno ne znam?

Prije nekoliko dana na moje opće iznenađenje momak mi se juče javio i ponudio mi novac da odem na abortus dok još nije kasno.


Predpostavljam da se uplašio i da želi sada da sebe zaštiti iskreno nije mi drago to ni čuti, ali bojim se, opet mislim da je najbolje rješenje za sve nas....

receptizabrzaijednostavnajela.blogspot.com/ipovesti.com

PROBAJTE NEŠTO SASVIM NOVO - NAPRAVITE KOBASICE OD KROMPIRA


Donosimo vam nevjerovatan novi recept za kobasice od krompira. :D. Kobasice od krompira imaju nevjerovatno poseban ukus i šmek, koji će vas odmah osvojiti. Zavoljet ćete ih jako brzo, osobito vaši klinci. Možete ih spremiti i poslužiti uz mnoga jela, a svima će biri jako zanimljive, a što je najbitnije zbog svog specifičnog šmeka, imat će nevjerovatan okus, gdje sa svakim zalogajem, želite još...



Sastojci
KOBASICE 1.
svježe meso, crveni luk, so, biber, mlj.lovor list, bijeli luk, maslac

KOBASICE 2.
1 Crveni luk, 500 g krompira, 100-120 g mesa, so, biber, 2-3 čehno bijelog luka, mlj.lovorov list, maslac

K0BASICE 3.
Meso, crveni luk, bijeli luk, krompir, so, biber, maslac

KOBASICE 4.
1 kg krompira, 150-200 g mesa, so, biber, 3 glavice c.luka, 1 glavca bijelog luka, mlj.c.pasprika,mslac


KOBASICE 5.
800 g krumpira, 200 g mesa (svinjetina, piletina,teletina...), 150 g svježe slanine, 1 glavica c.luka, 1 žlica kiselog vrhnja, 6 č.češnjaka, sol, papar, mlj.lovorov list, zdrobljena zrna korijandera, sv.crijeva, masnoća
KOBASICE 6.
Crveni luk, gljive, peršinov list, krompir,sol, biber, kopar list ili drugi začin po želji, maslac


Priprema


KOBASICE 1.
Na sitne kockice isjeckati meso i pržiti na ulju da porumeni, te preliti sjeckani u sjecku crveni luk. Dodati so, biber, mljeveni list lovora, te b.luk i formirati kobasice, tako da se ne prepune. Kobasice izbockati iglom i peći u pećnici na 180°C.

KOBASICE 2.
Ribanom luku dodati sitno sjeckani krompir i meso, te so, biber, bjeli luk i mljeveni  lovorov list. Puniti, oblikovati u male kobasice, izbockati ih iglom i kuhati u kipućoj posoljenoj vodi 10-15 minuta. Zatim ih prepržiti u tavi na malo ulja do rumene boje.

KOBASICE 3.
Svježe meso i crveni luk isjeckati i zajedno prepržiti na masnoći, maknuti s vatre i dodati b.luk, so, biber, malo maslaca i krompir kuhan i protisnut u pire. Puniti, oblikovati male kobasice, izbockati ih iglom, te ih peći u pećnici dok porumene.


KOBASICE 4.
Isjeckati krompir i meso, dodati sjeckano ili mljeveno meso, so, biber, mljeveni ili ribani crveni luk, bijeli luk i po želji mlj.crvene paprike- sve sirovo, te puniti kobasice. Voditi računa da ih se ne prepuni, oblikovati kobasice, izbockati ih iglom i kuhati 10-15 min., pa pržiti u tavi ili peći u pećnici na 180°C dok kobasice porumene.

KOBASICE 5.
Ribani krompir, sjeckano.ili mljeveno meso, ribani ili sjeckani luk, kašiku kiselog vrhnja, b. luk, so, biber, mlj.lovorom list i zdrobljena zrna korijandera, sve sirovo pomiješati i puniti kobasice. Oblikovati kobasice, izbockati ih iglom i kuhati u posoljenoj vodi sa par listova lovora 10-15 min. Potom kobasice premazati uljem i peći u pećnici u  podmazanom limu dok kobasice porumene.


KOBASICE 6.
Isjeckati c.luk i gljive, te ih pržiti na ulju, dodati sjeckani peršinov list, so, biber, začine (po originalu ide sjeckani kopar) i mljeveni krompir koji je uz stalno miješanje prepržen na masnoći dok omekša i izgleda poput pirea. Sve dobro izmiješati, puniti, oblikovati male kobasice, izbockati ih i peći u pećnici.

Posluživanje

Voditi obavezno uvijek računa da se kobasice ne prepune smjesom, lagano ih na podlozi - limu,  pritisnuti rukama, te  izbockati iglom da izađe zrak i dalje postupiti po receptu. Kobasice sam punila ručno  originalnim ljevkom, a može se puniti i plastičnom bocom.

receptizabrzaijednostavnajelaa.blogspot.vom

29.5.17

BRZ I VEOMA JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA LIJENE DOMAĆICE


Brz i veoma jednostavan kolačić za napraviti, bez po' muke. Kolač kao što vidite zaista izgleda fenomenalno, te ga možete poslužiti za bilo koju prigodu, jer vas neće iznevjeriti. Osobito će se dopasti vašim klincima, kojima ga nikada neće biti dovoljno. NAdamo se da vam se svidio naš receptić za ovaj prekrasni kolačić, te ćete ga već danas napraviti i prijatno izenaditi sve vaše ukućane :))


Sastojci
0,5 l tekućeg šlaga
0,5 l kiselog vrhnja
15 dkg šećera
15 dkg čokolade
10 kom izdrobljenog petita
malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema

Priprema
1.Umuti šlag. Dodaj kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati, a zatim rastopiti čokoladu na pari.


2.U posudu staviti 1/3 kreme, posipati 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema ( možete koristit i samo jednu vrstu  orašastog voća), te prelijte s 1/2 čokolade.

3.Ponovno stavite smjesu šlaga i vrhnja, te ponovite postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
Stavi preostalu smjesu šlaga i vrhnja.

4.Stavite preko noći da se dobro zamrzne. Prije posluživanja izvadite jedno 15-ak minuta, kako bi se lakše sijekao i poslužio.


Posluživanje
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja... pustite mašti na volju!

receptisavjetizadobrajela.blogspot.com

PRONAĐEN NEIDENTIFIKOVANI OBJEKAT U MORU, U BLIZINI NJEGA NE RADI NI JEDAN EL. UREĐAJ ...



PRONAĐEN PRVI NLO OBJEKAT NA SVIJETU: Krije se u Baltičkom moru, i fatalan je za sve uređaje

Ronioci su iznjeli uzorak takozvane anomalije na površinu, a laboratorijski testovi su navodno otkrili
da sadrži limonit i getit.

Geolog tvrdi da su ovi materijali “metali koje priroda ne može sama da reprodukuje. Osim toga, ronioci kažu da "Bilo šta električno – kao i satelitski telefon – prestalo je da radi kada smo došli iznad tog objekta."

Anomalija u Baltičkom moru je možda jedno od najmisterioznijih podvodnih otkrića u posljednjih nekoliko godina. Ova "anomalija" je otkrivena 19. juna 2011. godine, od strane "Ocean X Team" sa sedištem u Švedskoj, tokom ronjenja u Baltičkom moru između Švedske i Finske, dok su bili u potrazi za starim brodskim olupinama. Otkako je ova anomalija primjećena, pojavilo se bezbroj teorija u pokušaju da se objasni šta je, ovaj misteriozni objekat.


https://youtu.be/S9ePRKE-IFc


Anomalija u Baltičkom moru je okrugla, debljine 3 do 4 metra i sa oko 60 metara u prečniku, stoji na
nečemu što je nalik stubu visine 8 metara, i nalazi se na dubini od 85 do 90 metara.

Godinu dana nakon otkrivanja ovog objekta, tim je odlučio da više istraži ovu anomaliju, i razjasni
misteriju koja stoji iza ovog takozvanog potopljenog NLO-a. Međutim, grupa se pojavila sa više pitanja nego odgovora.

"Ne mogu da objasnim šta smo videli, otišao sam tamo u potrazi za odgovorima, ali sam se vratio sa još više pitanja", rekao je Stefan Hogborn, jedan od Ocean X ronilaca 2012. godine.


"Tokom moje 20-godišnje ronilačke karijere, uključujući i 6.000 ronjenja, nikada nisam vidio ništa
slično", rekao je Hogborn u saopštenju.

"Čuli smo mnogo različitih vrsta objašnjenja, od svemirskog broda Džordža Lukasa – Millennium Falcon – do “to je neka vrsta priključka za unutrašnji svet, kao da bi dole trebalo da bude pakao ili tako nešto", rekao je ronilac Piter Lindberg u saopštenju za javnost.

Tokom poslednjih nekoliko godina, ovo otkriće je stvorilo hipoteze svih vrsta. Dok neki kažu da bi to mogli biti ostaci meteorita ili ratni brod, neki mediji i ufolozi veruju da bi to mogao biti leteći
tanjir.

Oni najskeptičniji, s druge strane, smatraju da su sva istraživanja farsa i deo marketinške kampanje,
odnosno marketinški trig Ocean X-a da pokuša da prikupi novac koji bi im pomogao u drugim projektma koji se odnose na potragu za izgubljenim blagom.

Zanimljivo, nakon što je Ocean X doneo uzorak takozvane anomalje na površinu, navodno je utvrđeno da sadrži limonit i getit. Izraelski geolog Stiv Vajner tvrdi da su ovi materijali “metali koje priroda ne može sama da reprodukuje.“

Osim toga, ako sami ovi metali nisu dovoljno čudni, Stefan Hogborn, član Ocean X tima, rekao je da
je njihova oprema prestala da radi kada su prišli ovoj Baltičkoj anomaliji na 200 metara. On je rekao:
"Bilo šta električno – kao i satelitski telefon – prestalo je da radi kada smo došli iznad tog objekta."

"Onda smo se pomjerili na oko 200 metara, i proradili su ponovo, a kada smo se vratili iznad objekta, nije radilo."Ronilac Piter Lindberg je rekao: "Doživjeli smo stvari koje ja zaista ne mogu da zamislim, a ja sam bio najveći skeptik u timu po pitanju ovih raznih teorija."

"Bio sam nekako pripremljen samo da pronađemo kamen ili liticu, ili gomilu blata, ali nije bilo ništa
takvo, tako da je za mene ovo bilo iskustvo koje mi je nedostajalo, moram reći."

Član Ocean X-a, Denis Asberg je rekao: "Ja sam stoprocentno ubeđen i uveren da smo pronašli nešto što je veoma, veoma, veoma jedinstveno."


"Onda, ako je to meteorit ili asteroid, ili vulkan, ili baza od, recimo, broda iz Hladnog rata koji je
proizveden i postavljen tamo – ili ako je to NLO…" "Pa, iskreno, mora biti nešto.“ Ove citate je prvo
objavio NDTV.

Međutim, drugi stručnjaci – poput Frederika Klingberga i Martina Džejkobsona – ne slažu se i ukazuju da hemijski sastav uzorka podsjeća na izrasline koji nisu rijetkost u moru, i da pronađene materijale, uključujući limonit i getit, zaista može formirati sama priroda.

Profesor geologije Volker Bruhert sugeriše da je Baltička anomalija najverovatnije depozit glečera.
Glečeri koji se formiraju u blizini Baltičkog mora bi premestili ovu formaciju sa njenog mjesta porijekla. Na sličan način kao brojne balansirajuće stjene koje se nalaze na vrhu mnogih planina.

/kutaknet.com/ screenshot/ youtube /

NEVJEROVATNO UKUSAN BANANA KOLAČ VRIJEDAN VAŠEG TRUDA



Donosimo vam nevjerovatan receptić za banana kolač, koji će vas oduševiti, jer je zaista vrijedan vaše pažnje i truda. KOlacč nije komplikovan, tako da će te ga jako brzo napraviti, a što je najbitnije bit ćete zadovoljni postignutim rezultatmo. Odličan je za svaku prigodu, jer izgleda jako egzotično i privlačno, tako da ga slobodno možete polsužiti i najzahtjevnijima. Nadamo se da ćete ga već dana napraviti, i bradovati vaše ukućane. :))


SASTOJCI:

Biskvit
9 jaja
9 kasikaa šećera
9 kađika mljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna
pola praška za pecivo

Krema
1 l mlijeka
2 pudinga s okusom vanilije
2 vanila šećera
4 ksšike oštrog brašna
250 g maslaca
5 kašika šećera u prahu


Čokoladni preljev

150 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
8 kašika vrhnja za šlag

Voće

5-6 banana
pola limuna
Šlag
0,5 l vrhnja za šlag
2 učvršćivača za šlag

POSTUPAK

Biskvit

Pećnicu staviti grijati na 180 stepeni. Razdvojiti bjelance i žumance. Od bjelanaca električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg. Dodati žumance i šećer i dodatno izmiješati. Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i do kraja izmiješati.


U lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) staviti papir za pečenje. Izliti smjesu i ravnomjerno ju rasporediti. Staviti peći na 180 stepeni 20 minuta.

Pečeni biskvit preokrenuti na čisti papir za pečenje, skinuti papir na kojem se pekao i ostaviti da se potpuno ohladi.

Krema

Od ukupne količine mlijeka uzeti oko 2 dcl koliko je potrebno da se razmuti puding, brašno i vanilin šećer. Ostalo mlijeko staviti kuhati, dodati razmućenu smjesu i do kraja uz stalno miješanje skuhati kao puding. Gotov puding ohladiti, na primjer u vodi u sudoperu, uz povremeno miješanje kako se ne bi napravila korica na pudingu. Električnom mješalicom izraditi maslac i šećer u prahu

Dodati u ohlađeni puding i do kraja izmiješati.

Čokoladni preljev

Sastojke za čokoladni preljev rastopiti u jednolični preljev.

Slaganje kolača
Ohlađeni biskvit prerezati na dva dijela po duljini tako da se dobiju dvije trake duljine 40 cm i širine oko 15 cm. Jedan dio biskvita staviti na čvrstu podlogu na kojoj će se moći hladiti u hladnjaku i na njega ravnomjerno rasporediti pola kreme. Na to staviti drugi dio biskvita i lagano rukama pritisnuti.
Ravnomjerno rasporediti drugi dio kreme.


Na kremu ravnomjerno rasporediti banane po duljini prerezane na pola i odmah ih premazati sokom od pola limuna da ne potamne. Od aluminijske folije napraviti stranice oko kolača kako čokoladni preljev ne bi curio po stranicama kolača.

Čokoladni preljev ravnomjerno žlicom rasporediti po bananama. Staviti u frizider na 1-2 sata da se čokoladni preljev potpuno stegne prije stavljanja šlaga. Izvaditi iz frizideraa i maknuti aluminijsku foliju. Od sastojaka za šlag napraviti šlag. Zasladiti ga prema ukusu. Šlag ravnomjerno rasporediti po kolaču i staviti dodatno na hlađenje.

receptizapet.bloggspot.com

MAJKA MI JE POGINULA U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI, JOŠ KADA MI JE BILO DVIJE GODINE



Majka mi je poginula u saobraćajnoj nesreći, kao pješak, još kada sam imao samo dvije godine. Otac me je napustio, živim sa djedom i bakom.


Kada sam imao 15 godina, otac se oženio drugom ženom i imaju dijete, zato što njegova žena nije htjela da gleda tuđe dete u kući, odnosno mene.

Prije nekoliko dana mi prilazi čovjek s` leđa u gradu, ja se okrenem i vidim njega, odmah sam ga prepoznao, bio je to moj otac, on mene kao nije prepoznao, pitao me je da li imam cigaru rekao sam da nemam i otišao, do parkinga, tamo sam plakao kao malo dijete. Teško je to, kada vas vlastiti otac ne prepozna...


Sada imam 22 godine i poštovani sam klavijaturista. Bako i deko hvala vam na svemu, bez vas ne bih postigao ništa u životu, volim vas najviše na svetu.


receptizabrzaijednostavnajela.blogspot.com

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design