24.8.17

NAJBOLJA PRIJATELJICA PROŠLE SEDMICE SE UDAVALA ZA MUŠKARCA MOG ŽIVOTA, ZNALA JE TO I OPET ME POZVALA DA JOJ...



Moja najbolja prijateljica se prošli vikend udavala za muškarca mog života u kojeg sam ludo zaljubljena. Dobro je znala šta osjećam prema njemu, ali ipak mi je to uradila, zabila mi je nož u leđa. Najgore od svega, POZVALA ME DA JOJ BUDEM KUMA, mislim, kakva drskost!

Srce mi je pucalo od muke dok sam ih gledala zajedno na svadbi, cijeli dan zamišljala sebe u bijeloj vjenčanici, a kada je matičar upitao da li ima neko da je protiv njihovog braka, shvatila sam da mi je to zadnja prilika i tada sam iz svog glasa rekla da imam ja…

Rekla sam pred skoro 500 zvanica da sam ludo zaljubljena u čovjeka koji ženi moju najbolju prijateljicu i da to ona dobro zna, rekla sam da bi mu bila bolja spruga jer volim njega, a ne novac koji je jedini razlog zbog čega se moja prijateljica udaje za njega…

Izbacili su me sa svadbe kao neko pseto, a od svega, jedino sam postigla to da mi se cijeli grad sada smije i govori kako sam isfrustrirana, ljubomorna ludača, i da sam veoma loša osoba jer sam htjela najboljoj prijateljici uništiti svadbu i preoteti momka, a ustvari to je ona uradila meni , jer to je trebala biti moja svadba...

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

VEĆ NAKON PRVOG GUTLJAJA IMAT ĆETE OSJEĆAJ DA VAM STOMAK GORI, A VEĆ NAKON 48 SATI RASTVORIT ĆE VAŠE SALO



Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz vašeg organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid… kao što vidite, osim što će sagoriti naše masti, veoma je zdrav i za naše ostale organe i funkcije u tijelu.


Glavni sastojci ovog recepta su svježi hren, neprskani limuni s korom i med.

 Kada budete probali ovaj napitak, imat ćete utisak kako sagorijeva salo u vašem tijelu.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor, hren je osim gurmansko, izuzetan i kao ljekovito sredstvo. Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svar. Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima.



Sastojci:

125 gr hrena
3 neprskana limuna
3 kašike meda

Postupak:
Izmiksajte u blenderu 125 grama hrena. Uzmite tri limuna, rasijecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom takođe izmiksajte i pomješajte sa hrenom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmješajte. Čuvajte ovaj napitak u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku dva puta dnevno uz obroke.


Koristite ovu smjesu tri sedmice, i gledajte kako seobim vašeg struka smanjuje, a vaše zdravlje svakim danom sve bolje.

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

TAKO SOČAN I MEKAN, GOTOV ZA 10 MINUTA BEZ KUHANJA I PEČENJA


Želite nešto brzo i jednostavno,a da pritome nema previše kuhanja i pečenja, ovaj kolač je idealan za vas. Možete ga napraviti za samo nekoliko minuta, a ispunit će sva vasa očekivanja. Možda se doima da nije nešto, ali vjerujte da ćete uživati u svakom zalogaju. Slobodno ga možete napraviti kada vam se iznenada najave gosti, ili nenajavljeno dođu, jer će se i njima definitvno dopasti, i naravno tražit će recept. Nadamo se da smo vam pomogli da se odlučite za današnji kolačić.


Prijatno vam bilo :)))

Sastojci:

400 gr Petite Beure keksa
300 gr Jaffa keksa
1/2 l jogurta
200 ml kiselog vrhnja
8 kašika secera
1 Vanilin secer
1/2 l slatkog vrhnja za slag


Priprema:

 Nasjeckajte ili natrgajte kekse na vece komade. U posebnoj posudi pomijesajte jogurt, možete obični, a možete dodati i voćni, kiselo vrhnje, secer i vanili secer, pa promjesajte nalomljene kekse. Sve dobro promijesajte. Oblikujte vaš kolač po zelji.


Stavite u frižider da se dobro ohladi i da keks upije tekucinu. Istucite vrhnje za slag, dodajte malo secera ili vanili secera, ali nemojte previse jer je smjesa od keksa vec dovoljno slatka. Ukrasite kolac i dobro ohladite.

www.coolinarika.com/receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

OSVOJIT ĆE VAS NA PRVI ZALOGAJ - ERUKREM ROLNICE SA ORASIMA



Domaće eurokrem rolnice sa orsaim će vas odmah osvojiti, jer su zaista jedinstvene, a što je najbitnije njihova sama priprema vam neće oduzeti puno vremena i jako su jednostavne za napraviti. Vaši klinci će ih itekako voljeti jesti u svakome trnutku, i nećete ih moći dovoljno napraviti koliko će oni moći pojesti. Eurokrem rolnice idu uz apsolutno sve, doručak, rucak, vecera, jer ipak uviejk se volimo malo zasladiti, i naravno odlične su uz, mlijeko, čaj, ali i kaficu. :)))


SASTOJCI:
800 gr brašna
1 svjež kvasac,a li moze i suhi
4 dcl jogurta 3,2% mm
2 kašikice šećera
1 kašika brašna
1 jaje
1 žumance
60 gr margarina
4 kašike šećera
1 kašikica soli


FIL:

450 gr eurokrema
150 gr mljevenih oraha
60 gr otopljenog margarina za premazivanje
prah šećer za posipanje gotovih rolni
malo ulja za dizanje tijesta

PRIPREMA:

Jogurt ugrijte da bude mlak, ne previše topao, ne hladan. Malo će izgledati kao da se usirio …nema veze. Izmrvite u njega kvasac, dodajte šećer (onih 2 kašikice) i pospite brašnom. Ostavite da kvasac nadodje.

Brašno sipajte u veću posudu, pa dodajte preostali šećer, so, izmešajte. Dodajte jaje, žumance, otopljeni puter i nadošao kvasac sa jogurtom. Sve dobro umutite mikserom sa dodacima za tijesto, dotle dok se ne odvaja od posude, pa onda još malo, da bude glatko tijesto.

U čistu posudu sipajte ulja da prekrije dno. Pripremljeno tijesto uvaljajte sa svih strana u ulje, prekrijte streč folijom i stavite na toplo da naraste na duplu veličinu.

Kada je tijesto naraslo, izvadite ga na lagano pobrašnavljenu podlogu, oblikujte u pravougaonik, pa razvijte što više možete, a da bude kako – tako pravilno. Nemojte da bude pretanko, nekih 1/2 cm bi bilo sasvim dovoljno.


Dakle, razvijenu tijesto, a neisječeno namažite od ivice do ivice eurokremom, nakon toga pospite mljevenim orasima. Malo ih možete utisnuti u eurokrem.

Tako namazano tijesto isjecite po dužini u 4 trake, pa popreko na 5 traka, da dobijete 20 pravougaonika.

Tepsiju malo navlažite, pa stavite papir za pečenje da je i sa strane prekrije (ovo u slučaju da eurokrem curi, no meni se to nije desilo). Urolajte svaki pravougaonik po dužoj stranici, da dobijete duže rolne, ne debele.

Tako urolane rolne poslažite u tepsiju, slažući ih jednu iza druge, da im se krajevi nadovezuju. Takodje slažite ih tako da se, kada narastu pri pečenju, spoje, kako bi sa strane bile mekane, bez korice.

Tako poslagane rolne premažite sa otopljenih preostalih 60 gr margarina. Ostavite ih da narastu na toplom...


Stavite ih da se peku na 200°C dok ne porumene, kada porumene, pokrijte ih sa papirom za pečenje ili folijom, pa pecite još 5 minuta. Izvadite, ostavite 15-tak minuta da se ohlade. Nakon toga, pospite ih šećerom u prahu.

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

23.8.17

VAŠ OMILJENI DORUČAK - NAPRAVITE BRZ I VEOMA JEDNOSTAVAN DOMAĆI HOT DOG ZA NEKOLIKO MINUTA


Svi volimo dobar doruak i naravno, kao i svi, volimo jesti nesšto što volimo, i što nam neće oduzeti puno vremena. Donosimo vam jako jednostavan receptić za domaći hot dog, koji ćete uvijek rado pojesti svako jutro za doručak, a i tokom dana ćete ih jesti, jer su jako lijepog okusa. Nadamo se da smo vam pomogli u odabiru doručka :))


Sastojci:

Tijesto:

500g brašna
1 kocka svježe germe
1 dcl ulja
2,5dcl vode ili mlijeka
1 kašičica soli
1 jaje za premaz
susaam za posipanje
kuhane hrenovke


Priprema:

Gore navedene sastojke pomiješajte, ostavite tijesto da malo nadođe i bacite se na posao.

Hrenovke malo prokuhati, ako su veće prepoloviti ih(otprilike treba ih 14 komada na ovu količinu tijesta).


Tijesto tanko razvaljati, isjeći na trake i hrenovke spiralno umotavati, premazati ih jajetom i posipati susamom.PEĆI NA 180C oko 20min.

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

OVAKO PRIPREMLJENA PAPRIKA ZA ZIMU OSTAJE PIKANTNA ČVRSTA I JAKO UKUSNA


JOš jedan receptić za zimnicu i za paprike koji će vam se jako dopasti. Slijedite upustva koja vam u nastavku pišemo i pripremite nevjerovatnu zimnicu za vašu porodicu. Ljeto nam lagano prolazi, tako da ćemo već uveliko spremati našu zimnicu, a ovaj receptić je idealan i nećete se pokajati ukoliko paprike pripremite upravo na ovaj način, koji je opisan. Prijatno :))


SASTOJCI:

5 kg crvenih mesnatih paprika
5 šoljice ulja
2 šoljice soli
2 šoljice šećera
1 šolja esencije
2-3 glavice bijelog luka
1/2 kesice bibera u zrnu

U smjesu možete ubaciti i nekoliko ljutih papričica po želji.

PRIPREMA

Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od cijelih paprika). Povremeno paprike dobro izmješajte, kako bi svaka paprika bila u ovoj mješavini.


Paprike, tj. filete redajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čehna bijelog luka, zrna bibera a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite.

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

MUŽ JE STALNO NA TERENU, A JA SAMA BRINEM ZA NAŠA TRI SINA, ZADNJIH DANA NE MOGU USTATI IZ KREVETA...



Moj muž je stalno na terenu, annja sam sam kod kuće i brinem se o naša tri sina. Zbog svih obaveza koje moram da radim pao mi je imunitet i dobila sam tešku prehladu. Ne mogu da ustanem iz kreveta, a kamoli da se  brinesm o našoj djeci.


Zamolila sam svekrvu, koja živi samo par kilometara dalje da dođe i odvede klince kod sebe, nikakvu drugu pomoć joj nisam tražila… Odbila me pod izgovorom da “Ima obaveza”. Istog trenutka sam pozvala muža i kroz plač mu sve ispričala, da bukvalno “umirem” i da ne mogu da se brinem ni za sebe ni za klince.

Kada sam mu rekla da sam zamolila njegovu mamu da mi pomogne i da me je odbila on mi je tada istog trenutka prekinuo vezu. Mislila sam da se nešto slučajno desilo, pokušavala sam ga ponovo dobiti, ali mi se nije javljao, a onda mi je došla poruka…



TI I MOJA MAMA ĆETE ME U GROB OTJERATI… NE ZANIMA TE ME UOPŠTE NI VI NITI VAŠ ODNOS… DOSTA MI JE SVOJIH PROBLEMA KOJE IMAMA, JOŠ TREBAM SLUŠATI I  VAŠE GLUPE PREPIRKE!

Osjećam se odvratno… ta njegova mama, moja svekrva me već 10 godina uništava, izmišlja razne priče o meni, a on, moj muž je vrlo dobro upoznat sa svim tim i opet me poredi sa njom.


receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

OVE BOBMICE ĆE VAS SVOJIM OKUSOM I JEDNOSTAVNOŠĆU ODUŠEVITI


Jednostavne i veoma ukusne bombice koje će vas oduševiti u svakom pogledu. Odlične su za razne vrste zabava, a naravno i za vaše mališane, koji će im se uvijek rado obradovati i neće ih nikada biti dovoljno. Nadamo se da ćete poslušati nas savjet i vec danas ih napraviti za vaše najmilije. Prijatno vam bilo, i uzivajte :)))


Sastojci:

2 pakovanja pudinga od cokolade
1 zumance
2 supene kasike soka po želji ili pića
2 supene kasike vode
50 gr secera u prahu
50 gr putera ili margarina
kokos, mljeveni ljesnaci, mljeveni orasi...


Priprema

Pomijesati secer u prahu sa zumancetom, sokom ili pićem po želji i vodom. Tu smjesu skuhajte na
pari, kada vidite da ostaje trag u serpici, gotovo je. Odmah, u vruce, dodajte puter ili
margarin i puding U PRAHU (znaci, ne treba kuvati puding). Dobro promesati zicom.

Bombice možete uvaljati u kokos ili u bilo koju drugu smjesu koju volite vi ili vaša djeca. upotrijebite vašu maštu :))

 NAPOMENE: Povremen proverite gustinu smese, dok se hladi, meni je trebalo sat i 15-20 minuta, da mogu sasvim lepo da oblikujem bombice. Jos jednom..puding se dodaje u prahu, ja bih preporucila Dolcelin, cokolada premium, jer je savrsenog ukusa.


Bombice cak i ne morate drzati u frizideru, ne mogu vam opisati taj ukus..kao najlepse trufles. Sledeci put cu probati sa vanil pudingom i uvaljati u pistace :)!

Izvor.coolinarka.com/receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com


KAKO NAPRAVITI ZIMNICU OD PEČENIH PAPRIKA KOJE SU VEOMA BOGATE VITAMINOM C



Imate nedomumice oko peenja paprika za zimnicu, nemojte oklijevati. u nastavku teksta vam donosimo detaljan recept koji će vam pomoći napraviti najbolju zimnicu od paprika. Stoga pročitajte naš recept i bacite se na posao :))


Prvo je potrebno dobro oprati papriku i ukloniti trule dijelove. Rernu treba zagrijati na najjače. Dovoljno je 250 na nekim rernama. Nije dobro peći na slabijoj temperaturi jer će se tad paprike više kuhati nego peći i izgubiće dosta soka (a sa sokom i vitamine), a poenta je da se ljuska što brži ispeče i odigne kako bi se mogla ljuštiti. Poredjate što više paprika u pleh, slobodno ih možete nagurati jer se one malo izduvaju i smanji im se zapremina, i stavite u rernu.

Obratite pažnju da se ne prepeku, jer ćemo onda izgubiti sav vitamin C kojima su paprike itekekako bogate. Sve paprike prevrnete na drugu stranu, neke će već i s te strane biti polupečene, možda i pocrnele, ali je potrebno i tu stranu dopeći do otprilike istog izgleda kao i prvu, samo što će to ipak kraće trajati, opet pratite izgled i već kod druge ture ćete znati kako i šta.


Još jedna vrlo važna napomena – bilo bi dobro da imate dva pleha koja ćete naizmenično koristiti, radi uštede vremena i energije.

Kad se obe strane ispeku, sledi potparivanje. Uzmete veće lonce u koje stavite najlonsku kesu i u nju redate redom paprike, potom zavežete kesu i poklopite lonac i ostavite da stoji nekoliko sati, a može i ceo jedan dan. Što se bolje potpari, bolje su ljušti! Što se skladištenja tiče, postoje dve varijante.


Paprika koja se dobro ispekla i potparila vrlo lako se čisti. Treba vam jedna vanglica s vodom, kesa za otpatke i posuda za oljuštenu papriku. Peteljka skoro sama ispada kad je povučete, ali obazrivo s tim da ne pokidate i pola „mesa“. Ljusku takođe pažljivo svlačimo da ne povuče meso. Ako na nekom mestu ne može da se odvoji od mesa, bolje je ostaviti nego izgubiti dragoceni sastojak, ali crne delove ipak treba ukloniti.

receptizabrzaijednstavnajelaaa.blogspot.com

GOTOVA ZA 20 MINUTA I NEMA PEČENJA - FERRERO ROCHER TORTA



Brza i pez pečenja FERRERO ROCHER torta, koja je pogodna za apsolutno svaku prigodu, jer djeluje jako bogato i dekorativno. MOžete je slobodno uvijek poslužiti i najzahtjevnijim gostima, jer vas neće razočarati.


Sastojci:

PRVI SLOJ

300 gr nougat napolitanki
150 gr lješnjaka
200 gr Nutelle

DRUGI SLOJ

500 gr mascarpone sira
400 gr Nutelle
100 gr nougat napolitanki
200 gr lješnjaka


TREĆI SLOJ

300 gr Nutelle
10 Ferrero Rocher čokoladica

Način pripreme:

Lješnjake popržite u suhoj tavi dok ne zamirišu. Ogulite ih i sameljite. U multipraktiku sameljite napolitanke i pomiješajte sa lješnjakom i Nutellom. Utisnite u kalup za tortu i ostavite da se ohladi.


Ostatak samljevenih napolitanki pomiješajte sa lješnjakom, mascarpone sirom i Nutellom.
Dobro promiješajte pa premažite prvi sloj. Preostalu Nutellu otopite kratko u mikrovalnoj pećnici pa premažite njom tortu. Prepolovite Ferrero čokoladice i poredajte po torti, i vaše remek djelo je gotovo. Uživajte :)))

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

RECEPT ZA JEDNU I JEDINU NUTMU ILI PATIŠPANJU :D



Donosimo vam recept za jedan stari kolač, ali nama uvijek tako drag klačić, NUTMU, ili kako ga još zovemo PATIŠPANJA. Kao što neki znaju, ovaj kolač je zaista nešto posebno, jako je osvježavajuć i sočan. Naravno, da bi zasovoljio sve naše ukuse moramo znati i kako ga napraviti, stoga vam u nastavku donosimo brz i jako jednostavan recept za nutmu.


Sastojci:

10 jaja
10 kašika šećera
10 tkašika brašna
1/2 praška za pecivo


Agda
700g šećera
800ml vode
2 kesice vanilinog šećera

Da bi vaša nutma uspjela, morate posebno umutiti žumanca sa šećerom, a posebno bjelanca umutite, tako da napravite šlag, odnosno čvrst snijeg od njih.


Lagano izmiješajte snijeg i žumanca. Dodajte brašno i prašak za pecivo. U tepsiju namazanu maslacem istresti smjesu pa staviti u prethodno zagrijanu rernu na temperaturu 250°C, a onda smanjiti temperaturu na 220°C.


Peći oko 30 minuta, te paziti kako ne bi zagorila.

Napraviti agdu od 700g šećera, 800ml vode i dvije kesice vanilinog šećera pa zaliti.  Agda treba da bude hladna kada zaljevamo kolač.

bosanskikuhar.ba

22.8.17

MOJA NAJBOLJA PRIJATELJICA SE UDAVALA, MUŽ I JA ODNIJELI SMO KOVERTU I UNUTRA STAVILI...



Prošli vikend se udalvala moj naj bolja prijateljica i moj mž i ja odnijeli smo i kovertu i unutra 20 eura. Svjesna sam bila da je to malo novca iz više razloga, bogata svadba, a i bila sam kuma, ali stvarno nismo mogli više. Ne radim i nemam primanja, a muž ima samo 250 eura platu, jedva preživljavamo. Najgori trenutak je bio kada je nakon što je sakupila koverte sa novcem odlučila na mikrofon sve da otvori i pročita koliko je svako od prisutnih novca dao.


Tako je čitala cifre od 100, 200 pa i 500 eura. Mene kao kumu je ostavila za kraj. Dovoljno sam se loše osjećala sama sa svojom savjesti, ali… Kada je otvorila moju kovartu, ja i muž smo već od stida i sramote počeli da se crvenimo, a moja prijateljica je na mikrofon rekla PRED PREKO 500 ZVANICA da je od svoje najbolje prijateljice, svoje kume dobila 500 eura.


Bili smo šokirani, pogledali smo se i ništa nam nije bilo jasno. Počele su ovacije KUMO, KUMO… I JEDNOSTAVNO NISAM ZNALA KAKO DA SE PONAŠAM U TOM TRENUTKU. Nakon nekih par minuta moja kuma mi je prišla i našu koveru zapakovanu vratila i rekla da zna da nisam u najboljoj situaciji i da želi da mi vrati moj novac jer moje iskreno prijateljstvo joj je vrednije od svog novca ovog svijeta, a da je na mikrofon pročitala da sam joj dala 500 samo zbog zlih i pokvarenih ljudi koji su čekali da bude manje.


Zaplakala sam od sreće… ali kada sam došla kući shvatila sam da je ona kovertu ipak otvorila jer je pored mojih 20 eura bilo još 500 eura.

PONOSNA SAM ŠTO JE MOJA NAJBOLJA PRIJATELJICA...

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com / ispovesti.rs

PRIJEDLOG ZA BRZU I VVEOMA UKUSNU VEČERICU KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI



Predlažemo vam super brzu večericu koja će vas oduševiti svojim ukusom. Osim što će se vama  svidjeti, oduševit će i sve one koji ju budu probali. Ova pitica če vas osvojiti na samome početku. Stoga zasučite vaše rukave i prionite na posao, napravite super ukusnu večericu za vaše najmilije. :))


Sastojci
50 dag šampinjona
40 dag mesa
3 kriške hljeba
1 glavica luka
20 dag sira gaude
peršin, vegeta, papar
3 jaja
jaja i vrhnje za premaz
kore za savijaču


Priprema

Prodinstati šampinjone na luku, meso na rezance ili kockice, neka voda ukuha, onda ohladite, naribajte sira po želji, stavite 3 jaja, namočene 2-3 kriškice hljeba, peršina i začina po želji. Sve izmiješati. Jednu koru premazati uljem, staviti drugi list pa nadjev. Zarolati i premazati jajetom i vrhnjem.


receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design