9.6.17

OVA MASKA ZA KOSU ĆE POJAČATI RAST KOSE VRATITI JOJ SJAJ A POTPUNO JE PRIRODNA :) POGLEDAJTE ...




Evo maske, koja će pomoći jačanju oštećene kose.

Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja, šta više ona
stimuliše rast kose.

Osnovni sastojak ove maske je kvasac. Primjenjuje se 2 puta nedeljno. Za oporavak oštećene
kose, i da biste dobili maksimalne rezultate, postupak se ponavlja u toku 2 mjeseca, bez
prekida. Znači, dva puta nedeljno u toku 2 mjeseca.

Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan!

Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamjenljive su u borbi protiv gubitka
kose i za njen brži rast.


Maska od kvasca protiv opadanja, i za jačanje tanke i slabe kose

Biće potrebno:
– 1 kaf. kašika toplog mlijeka
– 1 kaf. kašika meda
– 7 gr suhog,  ili 2o gr svježeg kvasca

Priprema:



U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr
svježeg kvasca. Ostaviti na toplo mjesto da fermentira, 15-20 minuta.


Dobijenu smesu nanjeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti
na glavi sat vremena (možete i duže, do 2 sata, što duže to bolje), posle kosu oprati
toplom vodom.

Pomoću ove maske, gljivice kvasca povećavaju količinu vitamina, proteina i minerala
neophodnih za rast vaše kose. Hranljive materije upijaju se u folikule kose i jačaju
oštećenu kosu.

/uspesnazena.com/ haircenter.rs/

BRZO I FINO - NAJBOLJA DOMAĆA PLAZMA BAKLAVA KOJU MORATE PROBATI


Nevjerovatnog ukusa Baklava s plazmom koju morate probate, jer je zaista fenomenalnog ukusa, koji se ne zaboravlja. Preporučujemo vam ovu poslasticu koju možete poslužiti za bilo koju prigodu, bilo da je upitanju praznik, rođendan, ili neki zahtjevni gosti. S njom nećete pogriješiti, jer će se svima svidjeti. NAdamo se da ćete poslušati naš savjet, te je uskoro napraviti vašim najmilijima. :))


SASTOJCI:
1 pakovanje kora za pite, - 500 gr
300 gr mljevene plazme
3 jaja
5 kasika secera
5 kasika ulja
ulje za prskanje kora


Preliv:
1l vode
800 gr secera
1 limun

PRIPREMA:
Prvo skuhajte preliv - stavite vodu i secer da provrije, zatim dodajte limun tako što ćete ga isjeći na kolutove i kuhajte agdu nekih 5 minuta, ne treba da bude previše gusta, a zatim je ohladite.

Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, jos malo umutiti i umijesati mljeveni keks, tajo da je smjesa gusta. Prebrojte kore i podijelite, za svaki rolat vam trebaju tri kore.

Prvu koru poprskati uljem, staviti na nju drugu koru, poprskati i nju uljem i staviti trecu koru. Na trecu koru staviti smjesu od plazma keksa, uzduzno.


Cvrsto zarolati i redati u blago nauljen pleh. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora. Rolate isjeci na zeljene velicine, prije nego stavite da se pece, premazati blago uljem svaki rolat u plehu i peci u prethodno ugrijanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.

Vrucu baklavu, preliti hladnim prelivom. Dobro ohladiti i uzivati :).

Izvor: coolinarka.com

PROŠLO LJETO, DESILA SE TEŠKA NESREĆA. ON JE OSTAO INVALID, A JA, VOLJELA SAM GA VIŠE OD SEBE, TREBALI SMO SE VJENČATI...



Prošlo ljeto, desila se teška nesreća, gdje je on pretrpio teške ozljede i postao invalid. Bili smo vjereni, voljela sam ga više od svega, htjeli smo se čak i  jvenačati. Moji roditelji i rodbina, brzo su saznali da je nakon nesreće postao 100% invalid, svi su a posebno moja mama, govorii mi da ga napustim, da odem od njega i da sebi nađem nekog dugog. Nekog ZDRAVOG.


Govorili su mi razne stvari, koje su samo pogoršavale moje psihičko stanje. Svima sam šutila, sa velikim bolom u sebi. Nakon mjesec dana, uzimam svoje stvari i odlazim, bježim od kuće. Okrenula sam svima svoja leđa, i otišla živiti sa svojom najvećom ljubavi. Došla sam njemu, da živimo u njegvoj kući, baš kao što smo i prije maštali i planirali. On je bio skrhan, nije mu bilo svejedno, čak mi je i n govorio da ga ostavim, i da nađem nekoga drugog, da ga zaboravim. Bio je toliko slomljen da se jednom prilikom pokušao ubiti. Na svu sreću spriječila sam to.


MOrala sam biti jaka za nas oboje, polako i postepeno, sve smo zajedno preživjeli i borili se poput dva lava, bez obzira što nismo imali podršku sa strane. Sve smo zajendo preživjelu. Vjerovali, ili ne, ali on je danas malo pomjerio svoju desnu nogu, potpuno sam, samostalno...Ko zna, možda na kraju i prohoda...


brzireceptisavjeti.blogspot.com

NAJBOLJI I NJLJEPŠI KOLAČ S JAGODAMA KOJI STE PROBALI, A ŠTO JE JAKO BITNO, BRZO SE PRAVI



Ovo je najbolji kolač s jagodama koji ćete probati, a šo je još jako bitno, ne peče se :). KOlačić je jako jednostavan za napraviti, tako da vam neće oduzeti puno vremena, ali će zato uživati cijela vaša porodica. Odlično će vam poslužiti kao ljetno osvježenje, i niada vam ga neće biti dosta. Prijatnoo :))



Sastojci:
400 g jagoda
200 g šećera u prahu
4 jaja
500 g sira mascarpone
200 ml slatkog vrhnja
1 kremfix
250 g piškota
200 ml crne kafe
kakao u prahu


Priprema:

Jagode operemo, očistimo, te ispolovimo. Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo, a ostatak narežemo na četvrtine. U čistu zdjelu dodamožumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone.


Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom umutimo šlag, te i njega umiješamo u smjesu. Kafu pomiješamo, pa u nju umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno poravnjamo kolač. Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

8.6.17

MOJA NAJBOLJA PRIJATELJICA, ZAPRAVO JE VEĆ DUGO GODINA LJUBAVNICA MOGA MUŽA, SVAKI PUT KADA PROMIJENIM...



Moja najbolja prijateljica, već dugo godina, ljubavnica je moga muža. Kada god promijenim boju kose, i ona se za koji dan ogfarba identično.


Ubijeđena je da na taj način, može sakriti da ukoliko ostane koja dlaka posle nje,ja neću posumnjati u svoh muža, odnosno nju. Ali, oni ne znaju, da sam još davno postavila kameru u spavaćoj sobi, upravo zobg toga što sam u to sumnjala.
Imam materijala da mu oduzmem sve što je napravio i postigao. MOgu ga ostaviti bez apsolutno ičega. Ali, to neću uraditi. Šta me briga, trošim njegove pare, a još se i ja pritome zavljam, i to sa mnogo mlađim. Djeca iaju ui+tisak da imaju idealne roditelje...


Pomirila sam se sa siutiacijom, i to sada gledam sa pozitivne strane...

brzireceptisavjeti.blogspot.com

7.6.17

PROGLAŠENO RATNO STANJE U BOSNI I MUJO DA BI IZBJEGAO MOBILIZACIJU ODLUČI DA SE SAKRIJE NA TAVAN ...


Proglašeno ratno stanje u Bosni, i da bi izbjegao mobilizaciju, Mujo se sakri na tavan,
da ga ne odvedu. Zapovjedi Fati da svima kaže kako je otišao u Italiju. Sutradan, dolazi
Haso po Muju da se prijave za vojsku ali mu Fata odgovori da je Mujo u Italiji. Haso
riješi da to iskoristi pa završi sa Fatom u krevetu. Dok su se seksali, Mujo ih je posmatrao
kroz rupicu na tavanu, tad Fati stiže sms poruka.

Fata:
• E, evo poruke od Muje!
Haso:
• Šta kaže, bolan?
Fata:
• Piše: "Je*aću ti mater kad se vratim iz Italije!"


/vicevi.rs/

UPOZORENJE DOKTORA: ODMAH PRESTANITE KORISTITI ALUMINIJSKU FOLIJU U PRIPREMANJU HRANE!




UPOZORENJE DOKTORA: ODMAH PRESTANITE KORISTITI ALUMINIJSKU FOLIJU U PRIPREMANJU HRANE!

Ljudsko tijelo može se efikasno nositi s malim količinama metala, no problem je u tome što
će većina unijeti mnogo veći unos zbog stavljanja hrane u aluminijsku foliju, piše Dnevno.hr.

Aluminijska folija u kućanstvu se koristi već dugo vremena. Nije ni čudo jer je veoma korisna
za različite svrhe.

Često se upotrebljava za prekrivanje već pripremljene hrane ili za prekrivanje hrane kod
pečenja. No, doktori su nedavno objavili istraživanje koje pokazuje ako koristite aluminijsku
foliju kod pripremanja hrane možete opasno narušiti svoje zdravlje.


Američko učilište u Sharjahu objavilo je kako jedan komad mesa koji je pripreman u foliji sadrži
do 400 miligrama metala, dok Svjetska zdravstvena organizacija navodi kako je dopušten unos od
samo 40 miligrama dnevno. Objavili su i kako je upotreba aluminijske folije kod pripreme hrane
povezana s osteoporozom i Alzheimerom. Osim problema s kostima i samim mozgom, upotrebom
aluminijske folije oštećujete i svoja pluća, upozoravaju.

Istraživači dr. Fathia Mohammed i dr. Essam Zubaidy pripremili su razne vrste mesa s različitim
sastojcima. Studija je pokazala kako hrana kuhana u kiselim, tekućim otopinama, kao što je sok
od limuna ili umak od rajčice, apsorbira najviše metala iz aluminijske folije, a dodatnim
začinima to se još povećava. Hrana koja se priprema u alkoholu ili je samo posoljena ne apsorbira
toliko. Ljudsko tijelo može se efikasno nositi s malim količinama metala, no problem je u tome
što će većina unijeti mnogo veći unos zbog stavljanja hrane u aluminijsku foliju.

/avaz.ba/ novikuhar.com/

ALDEHIDI UZROKUJU RAK, A IMA IH U SVEMU – PA ČAK I U PARFEMU, ŠAMPONU



ALDEHIDI UZROKUJU RAK, A IMA IH U SVEMU – U PARFEMU, ŠAMPONU

Jednovalentni organski spojevi, aldehidi, kojih u našem tijelu ima u tragovima, u
velikoj koncentraciji uzrokuju rak.

– Znali smo da aldehidi nisu “dobri” i da ih se može povezati s rakom, ail nismo znali
da oštećuju proteine u stanicama bitnim za regeneraciju DNK-a. Nismo sigurni koliko ovih
hemikalija svaki dan udišemo ili koliko dugo opstaju u zraku nakon što ih proizvedemo.
Ali, aldehidi su svuda oko nas – objašnjava profesor Ashok Venkitaraman, voditelj
istraživanja sa Sveučilišta Cambridge za Daily Mail.

Problem je upravo u tome što ih aldehida ima gotovo u svemu, a preveliko i često izlaganje
njima može prouzrokovati rak. Naučnici su sada otkrili da aldehidi sprječavaju sposobnost
stanica da obnavljaju DNK.


Upotrebljavaju se u proizvodnji kozmetike, šampona, parfema, ali ima ih i u ispušnim plinovima,
dimu i na gradilištima.

Najviše poveznica je pronađeno između aldehida, bezbojnog plina oporog mirisa koji se koristi
kod balzamiranja, i raka grla i nosa.

U istraživanju, objavljenom u magazinu Cell (Stanica), korištene su genetski modificirane
ljudske stanice kako bi se identificirao proces temeljem kojeg aldehidi iz zagađenja i drugih
izvora uzrokuju rak.

Aldehidi se nalaze i u šamponu

Istraživači su otkrili da ovaj kemijski spoj uništava mehanizam obrane u normalnim zdravim
stanicama odgovornim za obnavljanje oštećene DNK.

Profesor Venkitaraman objašnjava da tijelo ima dvije kopije BRCA2 gena, odgovornog za proizvodnju proteina koji pomaže kod obnavljanja DNK. Kad je taj protein oštećen aldehidom on ne može učestvovati u obnavljanju stanica što vodi do raka. Aldehidi uzrokuju smanjenje BRCA2 proteina u stanicama, što ih oslabljuje.


Ljudi koji imaju ovako oštećene stanice u tijelu su skloniji dobivanju raka na grudima,
jajnicima, prostati i na gušterači.

Kao odgovor na ovo istraživanje, Paul Pharoah, profesor epidemiologije i raka na Sveučilištu u
Cambridgeu je izjavio da je ovo istraživanje bitno, ali da “nema direktnih posljedica za širu
javnost”.

Do sada se najviše govorilo o aldehidima koji nastaju prilikom zagrijavanja ulja. Tako su se
biljna ulja pokazala najlošijima, u smislu raspada na štetne tvari, uključujući i aldehide nakon
točke zagrijavanja.

/avaz.ba/limundo.com/

ČOVJEK KOJI JE UZDRMAO SVIJET: “RAK SE MOŽE IZLIJEČITI ZA MANJE OD TRI MINUTE”



ČOVJEK KOJI JE UZDRMAO SVIJET: “RAK SE MOŽE IZLIJEČITI ZA MANJE OD TRI MINUTE”

Ovu zapanjujuću teoriju već godinama iznosi poznati američki autor Gregg Braden, poznat
po teorijama o liječenju raka. Naime, on tvrdi da emocije utječu na naš DNK i da kolektivna
snaga misli, kao što su molitva ili sugestija, može izliječiti od bilo kakve fizičke bolesti.

Stanice raka – Rak nestaje djelovanjem namjere i sviješću postojanja sprege između naših
misli i manifestacija u fizičkom svijetu, a koristi se polje koje sve povezuje. Ovo eterično
polje o kojem priča znanstveno je dokazano i predstavljeno u vodećem stručnom časopisu “Nature”
1996 godine, br. 332.

Kontrola nad mislima i emocijama – Naše misli i emocije stvaraju elektromagnetsko polje. Valovi
ovoga elektromagnetskog polja dosežu jedan metar od našega tijela. Još je davno i Nikola Tesla
govorio da će ljudi jednoga dana snagom svojih misli proizvoditi električnu struju, znači naše
misli su izuzetno snažna energija. No, fokusirane, snažne misli, a ne razbacane na sve ono što
vidimo ili osjećamo. Zajedničke misli mogu stvoriti izuzetno jako elektromagnetno polje i
djelovati na okolinu.


Kada se razvije ova tehnika, ona više nije fikcija nego predstavlja tehnologiju na kojoj se
bazira liječenje. To je dokazao šokantan video snimak iz bolnice u Kini gdje se pokazuje izlječenje
raka u manje od tri minute veličine 3×2.5 cm, prateći cijeli proces ultrazvukom na ekranu. Da bi
mogli proizvesti jako elektromagnetsko zračenje morate naučiti uspostaviti kontrolu nad svojim
mislima i emocijama i jačati ih vježbom.

Emocije mijenjaju DNK – Naše emocije i osjećaji predstavljaju ogledala. Sve što proizvodimo unutar samih sebe zračimo u okolinu i prostor i dobivamo upravo ono što se nalazi u nama. Ako na primjer
Kažemo ‘jednoga dana ću ozdraviti ili jednoga dana ću biti sretan, jednoga dana ću dobiti dobar posao itd…’ ogledalo nam odgovara da to neće biti nikada ili jako daleko u budućnosti. Ako nasuprot toga govorimo i osjećamo da se mijenjamo sada ovoga trena, kao da se to već dogodilo, tada se u nama događa promjena i naš DNK se mijenja i mi se mijenjamo.

Znanost je godinama tvrdila da naša vjera i osjećaji nemaju utjecaja na naše bolesti i naš život,
no psihoonkologija tvrdi suprotno. Upravo naši osjećaji, misli, emocije i vjera upravljaju sa svim
što se događa u nama samima i našem životu.




Emocije mijenjaju DNK, zapamtite to! Molimo da članak podijelite s prijateljima.

LINK SA PREDAVANJEM :
https://www.dailymotion.com/video/x39uo5j_gregg-braden-how-to-cure-cancer-using-our-own-technology-of-emotion_lifestyle,


/redmagazin.com/

KAŽU DA JE BOLJA OD NUTELLE - RECEPT ZA DOMAĆU KINDERLADU :)



Eurokrem bi nas uvijek vratio u djetinjstvo, kada god bi na njega pomislili. Ovom prilikom vas ponovo želimo vratiti u djrtinjstvo, te vam donosimo nevjerovatan recept za domaću kinderladu, za koji kažu da je bolji i od same nutelle.


Nadamo se da ćete ovaj receptić iskoristiti, te prijatno iznenaditi vaše mališane, kojima ovog slatkiša nikada neće biti dovoljno. Prijtano :)))

Sastojci:

KINDERLADA:
30 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanila šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
2 kašikie kakaa



 EUROKREM:
40 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanilin šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
5 dkg mljevenih lješnjaka
2 kašikice kakaa

Priprema

1.Šećer staviti u veću posudu i preliti sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati da se margarin pomalo otopi.

Dodati mlijeko u prahu pa miksati mikserom 5 minuta da dobijemo lijepu smjesu bez eventualnih grudica od mlijeka u prahu. U polovicu smjese dodati 2 kašikice kakaa te opet dobro promješati.
Napuniti staklenke ili neke posudice koje imate sa poklopcem te staviti u frižider da se malo ohladi.


2.Postupak je isti i za eurokrem, osim što dodamo još 5 dkg sitno mljevenih lješnjaka (u kompletnu smjesu, pa u polovicu opet kakao). Staklenke sam punila tako da sam bijelu smjesu stavila u jednu vrećicu za zamrzavanje, a smeđu u drugu, odrezala vrh vrećica te istovremeno istiskala obadvije smjese u staklenke.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

U BRAKU SMO VEĆ 11 GODINA, I JOŠ NEMAMO DJECU. TRI PUTA SMO IŠLI NA VANTJELESNU OPLODNJU, DVA KREDITA DIGLI...



U braku smo 11 godina i još uvijek nnsžslost nemamo djece. Išli smo čak 3 put na vantjelsnu oplodnju, dva kredita smo podigli, zadužili se do Boga ali džaba… ništa od toga nije uspjelo. Pokušavala sam sve, čak sam išla i na operaciju da mi uklone neke ciste, ali ponovo se ništa nije desilo.


Moj muž je zdrav i što se njega tiče on bi mogao imati djecu i to me dodatno boli. Naš brak je stvarno savršen, tačnije bio bi savršen da imamo barem jedno dijete. Za ovih 11 godina moj muž mi nikada nije ništa ružno rekao, pun je ljubavi i razumjevanja, ali ta njegova dobrota meni stvara nevjerovatan pritisak.

Jednostavno želim da mu se odužim, želim da ima djecu, jer to zaslužuje i znam da bi bio najbolji tata na svijetu. Ove godine idemo ponovo pokušati sa vantjelesnom oplodnjom, sakupili smo neki novac i nadam se da ćemo konačno uspjeti imati malu bebicu, naše malo dijete.


Ukoliko i ovaj put ništa ne bude čvrsto sam odlučila da se razvedem od muža ma koliko bolno bilo i da ga pustim da nađe drugu ženu, zdravu ženu, koja će mu roditi dijete. Znam da će mu biti teško, jer smo jedno drugom prve ljubavi i jedine, ali… bolje bolan kraj nego bol bez kraja. Molim Boga svaki dan i nadam se da će ovaj put biti pozitivan rezultat vantjelesne oplodnje., i da ćemo konačno imati naše dijete, koje ćemo pdizati s puno ljubavi...


ispovesti.rs

SPECIJALITET DOSTOJAN KRALJA - JUNEĆI GULAŠ KOJEG VAM NIKADA NEĆE BITI DOSTA


Juneći gulaš dostojan samog kralja. Nevjerovatnog okusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno. Vaši ukućani će uvijek tražiti tanjir više kada je ovo jelo upitanju, jer zaista ima nevjerovatan šmek. Nadamo se da ćete naš savjet poslušati i napraviti ovaj specijalitet već danas svojim voljenim ukućanima, a naravno i prijateljima... Prijatno vam bilo :))


Sastojci  za 4 osobe:

600 gr junetine
2 glavice crvenog luka
1 1 cen cesnjaka
2 dcl pasiranog paradajza
1 Goveđe kocke
1 dc crnog vina
sol
mljeveni crni biber
1 mrkvica
brašno po potrebi

Koristili smo
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka


Priprema

1.Meso oprati i dobro posusiti,te ga zaciniti sa solju i malo bibera, dobro ga izmjesati i malo ga ostaviti da odstoji. Uzet stapni mikser te izblendirati luk.Ukoliko želite da bude gušće, ukoliko ne, možete ga i samo isjeckati. Staviti luk na vruce ulje ali na laganu vatru te polako mjesajuci pustiti da luk omeksa,dodajte mrvicu soli.

2.Kad je luk malo omeksao mozete dodati mrkvu na kolutice a mozete je i naribati, dodajte crno vino, te dinstajte jos malo. Dodati meso,dobro promijesati te pojacati vatru te mijesati i dinstati naglo da meso pusti svoj sok.

3.Kad je meso pustilo sok,dodajte mu 6 dcl govedjeg temeljca,smanjite vatru.( mozete dodavati unutra i govedje juhe,ja nekad znam skuhat govedju juhu te je dodajem i bude jos finije.)  pustite da se krcka nekih 45 minuta.

4. Sitno nasjeckajte jedan bijeli luk i ubacite ga u 2 dcl pasiranog paradajza te pustite par minuta da odstoji te ga dodajte u gulas.  Dobro promijesati te pustiti da kuha na laganoj vatri 45 minuta.


5. Provjerite da li je meso omeksalo. Ako nije dodajte mu jos malo temeljca ili vode (ovisi o slanoci) a ako je omeksalo provjerite da li vam je gulas dovoljno gust,ako jeste zacinite ga po vasoj zelji. Uglavnom dodam samo bibera i mrvicu soli pustim jos 40 minuta da gulas, jer sto duze se kuha to je bolji. Ako nije dovoljno gusto, uzmite jusnu kašikicu brasna i promjesajte s dcl vode te dodajte lagano dok ne procijenite da je dovoljno gusto,te pustite da kuha jos malo.

Posluživanje

Posluzite uz njoke ili tjesteninu ili po vasoj zelji. Izvrsno uz to ide Parmezan i salata. Najcesce napravim domacu Tjesteninu.

Nadam se da će vam se gulaš svidjeti kada ga napravite :))

brzireceptisavjeti.blogspot.com

6.6.17

SVI ĆE VAM POZAVIDITI - POTPUNO PRIRODNO DO SAVRŠENE BOJE, SJAJA, MEKOĆE I NEVJEROVATNO BRZG RASTA UZ POMOĆ KAFE



Opće je poznato, kako je kafa jako korisna, te ima jako veliki broj pozitivnih učinaka po nas, a što je najbitnije, potpuno je prirodna.


Recept s kafom može da vam da savršene rezultate, a od nje kosa će da vam raste kao luuuda, a pritome veoma zdrava. i jaka.

Sve što trebate uraditi je napraviti jaku crnu kafu, i ostavite je da se dobro ohladi.


 Pripremite mješavinu s 2 kašičice kafe,2 šoljice regeneratora za kosu i dodajte 1 šoljicu skuhane i ohlađene pripremljene kafe. Sve dobro izmiješajte i sjedinite,a onda ostavite da smjesa stoji oko sat vremena.

Ova smjesa, odnosno farba – savršeno će da oboji vašu kosu, i dat će savršenu boju čokolade.
Kosu neće oštetiti nikako,niti će utjecati na kvalitet kose.  Ovaj način tretiranja vaše kose odličan je za kosu, te će jojdati nevjerovatan sjsj, mekoću, a pritome kosa će da vam odiše zdravom linijom.


brzireceptisavjeti.blogspot.com

Popularni postovi

 

Moja mala kuhinjica :) Template by Ipietoon Cute Blog Design